Ποινη 12 ετων και 9 μηνων γιατι πυροβολησε το συγχωριανο του με αεροβολο

Το συμβάν έγινε το 2011 στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας από ενδεχόμενο δόλο έκρινε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θράκης τον Α. Υ., κρίνοντας πως πυροβόλησε ένα συγχωριανό του από τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας στο πίσω μέρος το κεφαλιού με αεροβόλο.
 
Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και για μια σειρά ήσσονών πράξεων, με τη συνολική ποινή του να ανέρχεται σε κάθειρξη 12 ετών και 9 μηνών.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με εμπειρογνωμοσύνες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ενώ και ο δικηγόρος του ζήτησε να αναγνωριστεί μειωμένη ικανότητα καταλογισμού. 

Τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού 

Κατά την κατάθεσή του το θύμα τόνισε ότι, παρόλο που ως κάτοικος του ίδιου χωριού γνώριζε τον κατηγορούμενο, δεν είχε επαφή μαζί του και περιέγραψε πως πριν από πέντε χρόνια, όταν όπως κάθε μέρα πήγαινε γύρω στις 5 το πρωί να ανοίξει το κατάστημά του, 30 μέτρα μακριά από το μαγαζί άκουσε να σταματά ένα αυτοκίνητο πίσω του.
 
Κατόπιν άκουσε έναν κρότο και ένιωσε ένα χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο ακολούθησε έντονη αιμορραγία και ένα βουητό στα αυτιά.
 
Γυρνώντας, είδε τον κατηγορούμενο μέσα στο όχημα που είχε σταματήσει, ο οποίος έβαλε ταχύτητα και έφυγε.
 
Στη συνέχεια το θύμα επέστρεψε στο σπίτι του, όπου οι γονείς του κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση ώστε να αφαιρεθεί από το κρανίο του το θραύσμα.
 
Όπως κατέθεσε, στη συνέχεια οι γιατροί του είπαν να αποφεύγει έντονα οπτικοακουστικά ερεθίσματα για μερικές μέρες, όμως ευτυχώς δεν υπήρξαν μόνιμες συνέπειες από τον τραυματισμό του.
 
Στο νοσοκομείο τον επισκέφτηκε και η ασφάλεια, η οποία αφού έμαθε τι έγινε, άρχισε να αναζητά τον κατηγορούμενο, τον οποίο εντόπισε και ακινητοποίησε στο όχημά του.
 
Κατά την έρευνα βρέθηκε στην τσέπη του ένα κυνηγετικό φυσίγγιο, καθώς και 39 οβίδες αεροβόλου στο αυτοκίνητό του, ενώ αργότερα σε αποθήκη η οποία ανήκει στην οικογένειά του βρέθηκε και το αεροβόλο. 

Κλειδί οι καταθέσεις των εμπειρογνωμόνων 

Μεγάλο κομμάτι της υπόθεσης και της δικαστικής εξέτασης βασίστηκε στις καταθέσεις δύο εμπειρογνωμόνων για την επικινδυνότητα του αεροβόλου που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος, ένα αεροβόλο μάρκας Baikal με την οβίδα να είναι 5,5mm. Και αυτό γιατί το δικαστήριο ήθελε να βεβαιωθεί πως από την απόσταση 20 μέτρων, η οποία ήταν η μέγιστη στην οποία το θύμα δηλώνει πως ήταν ο κατηγορούμενος όταν τον πυροβόλησε, μπορεί να καταφερθεί θανάσιμο πλήγμα.
 
Παρόλο που οι εμπειρογνώμονες διαφώνησαν στις λεπτομέρειες της επικινδυνότητας του όπλου, και οι δύο παραδέχτηκαν πως από αυτή την απόσταση, αν η οβίδα χτυπήσει σε μαλακό ιστό ή σε ευαίσθητο σημείο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.
 
Ο ίδιος ο κατηγορούμενος, αρνήθηκε ότι ξέρει οτιδήποτε για το συμβάν και πως δεν έχει πειράξει κανένα, καθώς και πως εκείνη την ημέρα είχε ρίξει με το αεροβόλο σε κάποιο σκύλο. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετά σημεία η μαρτυρία του δεν είχε ειρμό, ενώ παρόλο που το δικαστήριο είχε ορίσει σε αυτόν συνήγορο δήλωνε πως έχει δικηγόρο στην Καβάλα, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά στον κατάλογο του εν λόγω Δικηγορικού Συλλόγου.
 
Ο Εισαγγελέας από την πλευρά του ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, τονίζοντας πως έβαλλε εναντίον του θύματος με ανθρωποκτόνο σκοπό.
 
Όσο για την υπεράσπιση, ο δικηγόρος σημείωσε πως ο πελάτης του είχε τη δυνατότητα να πυροβολήσει ξανά το θύμα αλλά δεν το έκανε, ζητώντας ξανά μειωμένο καταλογισμό.
 
Τελικά το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών και 9 μηνών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.