Ποικιλιες φρουτων και λαχανικων στη λαικη αγορα

Φρέσκα λαχανικά και φρούτα που σχηματίζουν έγχρωμες εικόνες σε παγκάκια της Λαϊκής Αγοράς Κομοτηνής δεν άφησαν αδιάφορους τους καταναλωτές της περιοχής, οι οποίοι παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν, έσπευσαν από νωρίς το πρωί στην Αγορά για να προμηθευτούν τα όσα τους επιτρέπει το πορτοφόλι τους ώστε να συμπληρώσουν το πασχαλινό τους τραπέζι.

Λαχανικά και φρούτα ως συνήθως έρχονται να συμπληρώσουν το πλούσιο ή όχι – εξαρτάται από το πορτοφόλι του καταναλωτή – πασχαλινό τραπέζι και όπως μαρτυρούν οι μικροπωλητές στη Λαϊκή Αγορά της Κομοτηνής, οι τιμές φέτος είναι πολύ καλές, ενώ κάποιοι μιλάνε και για τιμές-«δώρο» που προσφέρουν στους καταναλωτές. «Οι τιμές είναι πολύ καλές και ικανοποιητικές», λένε οι μικροπωλητές στη Λαϊκή Αγορά της πόλης μας, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς κάνουν λόγο για τζάμπα ψώνια «σήμερα τα έχουμε όλα φτηνά, κάνουμε πασχαλινό δώρο στον κόσμο». Εδώ όμως διαφωνούν οι δύο πλευρές, αυτές του καταναλωτή και μικροπωλητή, διότι κάποιοι από τους καταναλωτές που ερωτήθηκαν δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν τις τιμές λέγοντας «νομίζω ότι σήμερα οι τιμές είναι πιο ακριβές. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Θα πάρουμε ό, τι μπορούμε, ό,τι μας επιτρέπει το πορτοφόλι μας». Κάποιοι άλλοι όμως θα κάνουν ταυτόχρονα ψώνια και από το σουπερμάρκετ, «θα κάνω κάποια ψώνια από τη λαϊκή κι άλλα από το σουπερμάρκετ».

Ενδεικτικά, οι τιμές έχουν ως εξής: ντομάτα 1,70-2,50 ευρώ και αγγούρι 1,50 ευρώ, μελιτζάνα 1,50 ευρώ, μαρούλια Ροδόπης Αρίσβης 1,50 ευρώ, μαϊντανός 50 λεπτά το ματσάκι, μήλα 1-1,50 ευρώ, πορτοκάλια 1 ευρώ, φράουλα 2 ευρώ. Δεν έλειψαν από το παζάρι και αυγά που αποτελούν το κύριο «στόλισμα» του πασχαλινού τραπεζιού και είδαμε να πουλάνε είκοσι αυγά έναντι 5 ευρώ.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.