Ποια η θεση των ατομων τριτης ηλικιας στη συγχρονη οικογενεια;

Ομιλία στο 2ο ΚΑΠΗ Κομοτηνής από τον Ψυχίατρο κ. Μαρίνο Δεληγιάννη

Μια συζήτηση για τον ρόλο των ατόμων Τρίτης Ηλικίας στη σύγχρονη ελληνική οικογένεια συζήτησαν τα μέλη του 2ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής με τον Ψυχίατρο κ. Μαρίνο Δεληγιάννη, συνεργάτη της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας.
 
Αφορμή για την ομιλία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παρόμοιων εκδηλώσεων της Εταιρείας με περιεχόμενο την ψυχική υγεία, ήταν το γεγονός ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά στο προσδόκιμα επιβίωσης ενός ανθρώπου, μαζί με τη σύσταση της ελληνικής οικογένειας στη σύγχρονη εποχή.
 

Για αυτό και κατά την εκδήλωση συζητήθηκαν, μαζί με τους ηλικιωμένους, οι τρόποι με τους οποίους αλληλεπιδρούν οι διάφορες γενιές μεταξύ τους. Όπως ανέφερε ο κ. Δεληγιάννης, σήμερα παρά τις αλλαγές που έχει φέρει η οικονομική κρίση, ο θεσμός της οικογένειας, ιδίως στην ελληνική κοινωνία, συνεχίζει να είναι σταθερός.  «Εκεί εστιάζουμε, στο πώς μπορούμε να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο την οικογένεια, ώστε το δέσιμο μεταξύ των μελών της να λειτουργεί υποστηρικτικά» ανέφερε, επισημαίνοντας πως έχοντας το ευτύχημα να ζούμε σε μια ημι-αστική περιοχή, βλέπουμε πως αυτοί οι δεσμοί κρατούν περισσότερο από τις πιο αστικές περιοχές, αντιτείνοντας ωστόσο ότι τις σχέσεις εντός της οικογένειας αλλάζει και το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις οικογένειες και οι συνταξιούχοι καλούνται με τις συντάξεις τους να βοηθήσουν.
 

Ο κ. Δεληγιάννης έχει κάνει αρκετές ομιλίες στα ΚΑΠΗ, σημείωσε όμως πως στόχος τους είναι να αναφερθούν σε όλο το ηλικιακό εύρος και να δώσουν εξηγήσεις για όλα τα ψυχικά νοσήματα, ώστε αυτά να πάψουν να αποτελούν στίγμα, επισημαίνοντας πως το Κέντρο, το οποίο στεγάζεται στην Παναγή Τσαλδάρη 70, είναι στη διάθεση όλου του πληθυσμού της Κομοτηνής, δωρεάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.