Ποδηλατοβολτα νηπιων στην Κομοτηνη

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ποδηλατώ – Το περιβάλλον αγαπώ»

Μια μοναδική βόλτα με το ποδήλατο πραγματοποίησαν παιδιά από όλα τα νηπιαγωγεία της Κομοτηνής το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαΐου, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ποδηλατώ – Το περιβάλλον αγαπώ».
 
Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, όπου ποδηλάτησαν στον ειδικό χώρο που έστησε ο «Θράκας Ιππέας – Αστικό ΚΤΕΛ Κομοτηνής ΑΕ» για την εκμάθηση τόσο του ποδηλάτου όσο και των κανόνων οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Στο τέλος νήπια και γονείς ποδηλάτησαν σε τμήμα του ποδηλατόδρομου στη πόλη δίνοντας το παράδειγμα για το μέλλον.
 

Το πρωί της ίδιας μέρας ο Θράκας Ιππέας είχε βρεθεί στο νηπιαγωγείο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής όπου και έγινε βιωματική δράση μάθησης ποδηλατικής συμπεριφοράς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στην οποία συμμετείχαν και τα παιδιά της 5ης τάξης του 10ου Δημοτικού σχολείου τα οποία ήρθαν στο σχολείο με τα ποδήλατά τους.
 
Σκοπός της δράσης ήταν η κινητοποίηση του ενδιαφέροντος των νηπίων για απόκτηση γνώσεων και στάσεων συμπεριφοράς αναφορικά με τη χρήση του ποδηλάτου στον ποδηλατόδρομο και το δρόμο, παράλληλα με την ευαισθητοποίηση μαθητών και γονέων σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος (μείωση καυσαερίων, βιώσιμη πόλη κ.α.).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.