Ποδηλατοπεζοδρομος

Πολλοί είναι οι ποδηλάτες που περνούν από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου, ανεξάρτητα από την πυκνότητα των διερχόμενων

Αυτές τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού, όταν αισθανόμαστε ήδη τα πρώτα κρύα χάδια του φθινοπώρου, αλλά το όνειρο του θέρους κρατά ακόμα, αποτελούν ιδανικές ευκαιρίες για τον κόσμο να βγει έξω, μιας και αφενός δεν έχει τις εξουθενωτικές ζέστες που αντιμετωπίσαμε φέτος το καλοκαίρι, και ακόμα δεν είναι αρκετά κρύο για να κυκλοφορήσει κάποιος με άνεση έξω.
 

Αυτό ο καιρός είναι ιδανικός λοιπόν τόσο για εξόδους με τα πόδια όσο και με το ποδήλατο, σε μια πόλη που είναι σχετικά εύκολη να κινηθεί κάποιος με αυτό, ιδίως όταν έχει κατασκευαστεί ένας ποδηλατόδρομος σε αυτή.
 
Όμως πολλές φορές, και παρά τις νουθεσίες και των ποδηλατικών συλλόγων, οι ποδηλάτες δεν χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο, αλλά τον πεζόδρομο της Βενιζέλου, όπου την ίδια ώρα κινούνται πολλοί πεζοί.
 

Μάλιστα με δεδομένο ότι στον πεζόδρομο οι παρακείμενες καφετέριες έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα, αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα στους διερχόμενους πεζούς.
 
Σίγουρα μπορείς να κόψεις δρόμο από τη Βενιζέλου, όμως αξίζουν τα δύο λεπτά λιγότερα για να φτάσεις στην άλλη άκρη να διακυνδυνεύσει κάποιος τη δική του σωματική ακεραιότητα και των διερχόμενων;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.