Ποδηλατικη ομαδα πρωτων βοηθειων απο τους Σαμαρειτες στην Κομοτηνη

Το πρωί εθελοντές θα βρίσκονται στην παραλία, και το βράδυ ποδηλατική ομάδα πρώτων βοηθειών θα περιπολεί στην Κομοτηνή - Με τη βοήθεια της κινητής μονάδας ιατρικής περίθαλψης που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής

Τη δωρεάν παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα κινητής μονάδας ιατρικής περίθαλψης ιδιοκτησίας του Δήμου στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κομοτηνής για δύο έτη αποφάσισε ομόφωνα τη Δευτέρα 22 Μαΐου το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, το οποίο θα σταθμεύει στις παραλίες του Δήμου ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα κάτοικοι και λουόμενοι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Το όχημα έχει ο Δήμος Κομοτηνής εδώ και αρκετά χρόνια, όμως δεν υπάρχει κανονική χρήση του μιας και δεν έχει ούτε γιατρό, ούτε νοσοκόμους, ενώ μέχρι πέρυσι παραχωρούταν ώστε να βρίσκεται στο ΔΑΚ Κομοτηνής κατά τους αγώνες.
 
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, οι Σαμαρείτες είναι μια δομή που καταξιώνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, και είναι πολύ καλή λύση να αξιοποιηθεί η μονάδα από τους ίδιους που θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν κατάλληλα.
 

Οι Σαμαρείτες από πέρυσι βρίσκονται κάθε Σαββατοκύριακο στις παραλίες της Αρωγής και της Μέσης, με δύο διασώστες σε κάθε μία, εξήγησε ο αρχηγός του περιφερειακού τμήματος κ. Κωνσταντίνος Ιμανιμίδης, για να σημειώσει πως σε ορισμένες περιπτώσεις που υπήρξε περιστατικό, οι διασώστες δεν μπορούσαν να βρουν πάντα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μιας και στη Ροδόπη λειτουργούν μόνο δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια, κι έτσι η παραχώρηση του οχήματος θα συμβάλει ώστε σε τέτοιου είδους περιπτώσεις να είναι πιο άμεσοι και πιο αποτελεσματικοί.
 
Παράλληλα ήδη έχει σχηματιστεί ποδηλατική ομάδα πρώτων βοηθειών, που τους καλοκαιρινούς μήνες θα περιπολεί την πόλη τα βράδια του Σαββατοκύριακου, η οποία θα ενισχυθεί με την παρουσία ενός οχήματος πρώτων βοηθειών στην κεντρική πλατεία της πόλης, προς όφελος των πολιτών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.