Ποδαρικο με το αριστερο για τον Πανθρακικο

Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός 4-0

Με το αριστερό ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη νέα χρονιά, καθώς ηττήθηκε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2015-16. 

Τα συστήματα των δύο προπονητών

Ο Στάικος Βεργέτης παρέταξε τον Αστέρα με σύστημα 4-2-3-1, με τον Μπαντή κάτω από τα δοκάρια τους Λούι, Παντελιάδη στα δύο άκρα και τους Ζησόπουλο, Γκοϊάν στο κέντρο της άμυνας. Χαμντανί και Ιγκλέσιας ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με τους Λανθαρότε, Φερνάντες και Φούντα να δίνουν στηρίγματα στον Γιάννου που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.
 
Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, με τον Αθανασιάδη να είναι στο τέρμα, τους Σερφά, Μελίσση να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Παπαγεωργίου, Ποτουρίδη δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Λαδάκης, Μεχία ήταν τα αμυντικά χαφ και οι Χαβίτο, Μάρτινς, Χασομέρης ήταν πίσω από τον Τιγκινί. 

Το φιλμ της αναμέτρησης

Οι γηπεδούχοι ήδη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα άσκησαν έντονη πίεση, είχαν την υπεροχή κι έφτασαν σε αρκετές περιπτώσεις με καλές προϋποθέσεις στην περιοχή του Αθανασιάδη, ο οποίος, όμως, όποτε χρειάστηκε κράτησε «όρθιο» τον Πανθρακικό με τις επεμβάσεις του, με κορυφαία τη φάση του 30ου λεπτού, όταν ο Φούντας έκανε γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο 22χρονος τερματοφύλακας μπλόκαρε την μπάλα. Λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα στο 26ο λεπτό, είχε σημειωθεί και η μοναδική καλή ευκαιρία για την ομάδα της πόλης μας, με τον Χασομέρη να στρώνει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής για τον Ροτζέριο. Το σουτ όμως που επιχείρησε στην κίνηση δεν βρήκε στόχο.
 
Έστω και δύσκολα ο Πανθρακικός κρατούσε ως το 41ο λεπτό ανέπαφη την εστία του, ωστόσο μια κακή στιγμή έδωσε την ευκαιρία στον Αστέρα να προηγηθεί σε εκείνο το χρονικό σημείο. Ο Παπαγεωργίου εκτέλεσε προς τα πίσω το πλάγιο λανθασμένα, ο Γιάννου έκλεψε την μπάλα, πρόλαβε τους αντιπάλους και με ψηλοκρεμαστό πλασέ νίκησε τον Αθανασιάδη, που σε αυτή τη φάση δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0.
 
Στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που στο 46’ έκανε την πρώτη του αλλαγή αντικαθιστώντας τον Χαβίτο με τον συμπατριώτη του Ισπανό Βάλτερ, μπήκαν με διάθεση να διεκδικήσουν την ισοφάριση, όμως δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Αστέρα, που από την πλευρά του συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε μερικές ακόμη καταπληκτικές αποκρούσεις σταματώντας μόνος του τους Λανθαρότε και Γιάννου, αλλά στο 63ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφτασαν στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ, έπειτα από φάση διαρκείας με αλλεπάλληλες κόντρες στην περιοχή και με τον Ιγκλέσιας να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, μετά την αδυναμία των ποδοσφαιριστών του Πανθρακικού να την απομακρύνουν.
 
Το τέρμα αυτό ήταν το πλέον καθοριστικό για την τελική έκβαση του αγώνα, με την ψυχολογία του Πανθρακικού να φτάνει στο ναδήρ σε αντίθεση με αυτή των παικτών του Αστέρα, που στη συνέχεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0, χάρη στα γκολ που πέτυχε ο Γιάννου στο 74ο λεπτό και ο Φούντας στο 77’, που με υπέροχο μακρινό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασιάδη, αν και 2 λεπτά νωρίτερα είχε νικηθεί σε τετ α τετ από τον γκολκίπερ του Πανθρακικού.
 
Η ομάδα μας θα μπορούσε να μειώσει το σκορ σε 4-1 στο 85ο λεπτό, ωστόσο ο Ίγκορ, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Χασομέρη στο 56’, αν και βγήκε μόνος απέναντι στον Μπαντή, ύστερα από την κεφαλιά πάσα του Μουδούρογλου, δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Αστέρα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι, Γκόιαν, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Λανθαρότε (78’ Τσοκάνης), Φούντας, Νίκο Φερνάντες (69’ Δημούτσος, Γιάννου (80’ Παπαδόπουλος)
 
Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Μεχία, Παπαγεωργίου, Σερφά, Λαδάκης (66’ Μουδούρογλου), Χαβίτο (46’ Βάλτερ), Ροτζέριο, Χασομέρης (56’ Ίγκορ), Ντιγκινί.  

Δημήτρης Ελευθερόπουλος «Κάναμε το δεύτερο χειρότερο παιχνίδι μετά από αυτό με τον Πλατανιά»


Φειδωλός στις δηλώσεις του ήταν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου μετά τη λήξη του ματς. Ο προπονητής του Πανθρακικού έκανε λόγο για υπεροχή του Αστέρα σε όλους τους τομείς, πράγμα που του έδωσε δίκαια τη νίκη.
 
Αναλυτικότερα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος σημείωσε:
 
 «Το παιχνίδι δεν χρήζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Ο Αστέρας μας επιβλήθηκε σε όλους τους τομείς, κέρδισε δίκαια. Συγχαρητήρια στον Αστέρα και στον αξιόλογο προπονητή του. Θεωρώ ότι κάναμε το δεύτερο χειρότερο παιχνίδι μετά από αυτό με τον Πλατανιά σήμερα στην Τρίπολη. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, πρέπει να δούμε μέσα στην εβδομάδα τι φταίει και να επανέλθουμε στα δικά μας δεδομένα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.