Πλουσιο και το φετινο προγραμμα

Μπορεί τα δάκρυα να μην έχουν στεγνώσει ακόμη. Μπορεί ο πόνος και η θλίψη να βαραίνουν ακόμη τις καρδιές μας από τον άδικο χαμό του Δημάρχου της πόλης μας, του αείμνηστου Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη, πρέπει όμως να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε με τις εκδηλώσεις των Ορφικών γιατί ήταν, ιδιαίτερα το κομμάτι του πολιτισμού, ένα κομμάτι που αγαπούσε και κατέβαλε και ο ίδιος κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε τον πολιτισμό στον τόπο μας», τόνισε χθες στην εισαγωγή του ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ.Βασίλης Κυπριανίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους τοπικούς δημοσιογράφους, με αφορμή τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού «Ορφικά 2002».

Ενός θεσμού που κατόρθωσε να ριζώσει όλα αυτά τα χρόνια και που έχει σήμερα μια σημαντική πορεία, χάρη στις αξιέπενες προσπάθειες των ανθρώπων της ΔΕΠΑΚ, που με μεράκι, πίστη και αγάπη ξέρουν να μάς προσφέρουν.

Έτσι, ο σημαντικός αυτός θεσμός των «Ορφικών» για την ανάδειξη του πολιτισμού στην περιοχή μας, συνεχίζει και φέτος τη διαδρομή του με εκδηλώσεις μουσικής, χορού και θεάτρου.

Επιθυμία του αείμνηστου Δημάρχου κ.Γιώργου Παπαδριέλλη ήταν άλλωστε η συνέχιση των «Ορφικών» και μάλιστα οι φετινές εκδηλώσεις να είναι οι καλύτερες σε ποιότητα.

«Επιθυμία του ήταν να γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις των «Ορφικών» και μάλιστα, όσο το δυνατόν, να απλωθούν σ΄ όλες τις γειτονιές. Εμείς αυτό επιδιώξαμε να κάνουμε», τόνισε ο κ.Κυπριανίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, λοιπόν, ότι όλες αυτές τις εκδηλώσεις, που δεν αφήνουν καμιά γειτονιά απ΄έξω, ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση ΠολιτιστιΜπορεί τα δάκρυα να μην έχουν στεγνώσει ακόμη. Μπορεί ο πόνος και η θλίψη να βαραίνουν ακόμη τις καρδιές μας από τον άδικο χαμό του Δημάρχου της πόλης μας, του αείμνηστου Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη, πρέπει όμως να σταθούμε όρθιοι και να συνεχίσουμε με τις εκδηλώσεις των Ορφικών γιατί ήταν, ιδιαίτερα το κομμάτι του πολιτισμού, ένα κομμάτι που αγαπούσε και κατέβαλε και ο ίδιος κάθε προσπάθεια για να στηρίξουμε τον πολιτισμό στον τόπο μας
», τόνισε χθες στην εισαγωγή του ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΚ κ.Βασίλης Κυπριανίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους τοπικούς δημοσιογράφους, με αφορμή τις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Καλοκαιριού «Ορφικά 2002».

Ενός θεσμού που κατόρθωσε να ριζώσει όλα αυτά τα χρόνια και που έχει σήμερα μια σημαντική πορεία, χάρη στις αξιέπενες προσπάθειες των ανθρώπων τη ΔΕΠΑΚ, που με μεράκι, πίστη και αγάπη ξέρουν να μάς προσφέρουν.

Έτσι, ο σημαντικός αυτός θεσμός των «Ορφικών» για την ανάδειξη του πολιτισμού στην περιοχή μας, συνεχίζει και φέτος τη διαδρομή του με εκδηλώσεις μουσικής, χορού και θεάτρου.

Επιθυμία του αείμνηστου Δημάρχου κ.Γιώργου Παπαδριέλλη ήταν άλλωστε η συνέχιση των «Ορφικών» και μάλιστα οι φετινές εκδηλώσεις να είναι οι καλύτερες σε ποιότητα.

«Επιθυμία του ήταν να γίνουν φέτος οι εκδηλώσεις των «Ορφικών» και μάλιστα, όσο το δυνατόν, να απλωθούν σ΄ όλες τις γειτονιές. Εμείς αυτό επιδιώξαμε να κάνουμε», τόνισε ο κ.Κυπριανίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, λοιπόν, ότι όλες αυτές τις εκδηλώσεις, που δεν αφήνουν καμιά γειτονιά απ΄έξω, ο Δήμος και η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης τις αφιερώνουν στη μνήμη του μεγάλου αναχωρήσαντα, στη μνήμη του Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη.

Στις 23 Αυγούστου η έναρξη

Το φετινό πρόγραμμα των «Ορφικών» έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει τις κεντρικές εκδηλώσεις: συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις τόσο στο κέντρο της πόλης, όσο και στον χώρο του θερινού δημοτικού θεάτρου.

Τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις είναι και φέτος «μεγάλα» και γνωστά, καλλιτέχνες που έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο και έχουν, όλοι τους, την δική τους ιστορία. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στην πόλη μας τους Θάνο Μικρούτσικο, Χρήστο Θηβαίο, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Κώστα Χατζή, Γιάννη Σπάνο, Χρήστο Νικολόπουλο μαζί με τους: Πέτρο Ίμβριο, Ηλία Μακρή και Μαρία Στασινοπούλου και τον γνωστό καλλιτέχνη από την Τουρκία Κουμπάτ .

Ενδιαφέρον, επίσης, παρουσιάζουν η πολύ καλή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, που περιοδεύει αυτό τον καιρό ανά την Ελλάδα και έχει δεχτεί καλές κριτικές, με το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» με τον Γιώργο Παρτσαλάκη και η βραδιά χορού με τα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη, ένα τελείως διαφορετικό πρόγραμμα που δίνει μία οπτική του αρχαίου κειμένου.

Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος, που ήταν και επιθυμία του Δημάρχου, είναι η εξάπλωση των «Ορφικών» σ΄όλες τις γειτονιές της πόλης, τις οποίες θα πραγματοποιήσει η ΔΕΠΑΚ σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους των οικισμών του Δήμου Κομοτηνής. «Δεν εξαιρούμε καμία γειτονία, εκδηλώσεις θα γίνουν σ΄όλες τις γειτονιές, τόσο στις χριστιανικές όσο και στις μουσουλμανικές», σημείωσε ο κ.Κυπριανίδης.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν δώδεκα συναυλίες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις γειτονιές και στους οικισμούς Ανθοχωρίου, Εργατικών Κατοικιών – Αμπελόκηποι, Συμβόλων, Ιτέας, Κικιδίου, Φύλακα, υποσταθμού της ΔΕΗ, Στυλαρίου και Κάλχα, με ντόπιους καλλιτέχνες στους οποίους δίνεται μ΄αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα ν΄αναδείξουν το ταλέντο τους και να χαρίσουν στον κόσμο κάποιες στιγμές χαράς.

Όπως ανέφερε ο κ.Κυπριανίδης, μετά από κάποιες προσπάθειες και επαφές που έγιναν με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Εσωτερικών, επιτεύχθηκε τελικά να φιλοξενηθούν στην πόλη μας οι συναυλίες των Νικολόπουλου, Αθηναϊκής Κομπάνιας και των «Χορικών» της Ζουζούς Νικολούδη, όπως και η συναυλία που είχε προηγηθεί με τον Γιάννη Βογιάτζη και την Πόπη Αστεριάδη.

«Αν ήταν κοντά μας θα ήταν και μέτοχος και θεατής σ΄αυτές τις εκδηλώσεις ο Δήμαρχός μας», κατέληξε ο κ.Κυπριανίδης.

Τέλος, να σημειωθεί πως ένας μικρός αριθμός των εκδηλώσεων, όπως οι συναυλίες των Μικρούτσικου – Θηβαίου, Χατζή – Σπανού και του Χατζηγιάννη έχουν κάποια ενδεικτική τιμή.

Έντονο, λοιπόν, και πάλι το χρώμα του πολιτισμού θα ΄ναι στην περιοχή μας τις ημέρες από 23 Αυγούστου έως 16 Σεπτεμβρίου. Για άλλη μια αφορά οι εκδηλώσεις των «Ορφικών» θα αποτελέσουν αύρα φρεσκάδας και ζωντάνιας και μέσα από τις νότες και τις εικόνες των μουσικών και θεατρικών δρωμένων θα μας συντροφεύουν για πολλά βράδια…

Καλπάνης Μπάμπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.