Πλωτο αναπηρικο αμαξιδιο θα προμηθευτει ο Δημος Κομοτηνης

Μαζί με δύο πτυσσόμενους διαδρόμους πρόσβασης παραλίας για ΑΜΕΑ

Στην προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης παραλίας για ΑΜΕΑ θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, μεταξύ του οποίου θα είναι ένα πλωτό αναπηρικό αμαξίδιο, για ηλικιωμένα άτομα και για άτομα με μικρή ή μεγάλη δυσκολία κίνησης, καθώς και δυο κινητούς διαδρόμους κίνησης.
 
Ο συνολικός προϋπολογισμός της προμήθειας είναι 12.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, και περιλαμβάνει ένα πτυσσόμενο διάδρομο πρόσβασης 1,53 m X 25m, ένα πτυσσόμενο διάδρομο πρόσβασης 1,53 m X 30m και ένα πλωτό αμαξίδιο.
 
Το πλωτό αναπηρικό αμαξίδιο θα προορίζεται για ηλικιωμένα άτομα και για άτομα με μικρή ή μεγάλη δυσκολία κίνησης, θα παρέχει ευκολία πρόσβασης στην παραλία, αλλά και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό, διότι θα επιπλέει και θα κινείται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα. Επίσης θα έχει εργονομική κατασκευή από ανοξείδωτο αλουμίνιο, για άνετη χρήση, με στρογγυλεμένες άκρες για την αποφυγή ατυχημάτων.
 
Οι δύο κινητοί διάδρομοι θα τυλίγονται σε ρολό και θα διευκολύνουν την πρόσβαση σε πεζούς, αναπηρικά καρότσια, ειδικά ηλεκτρικά οχήματα κλπ. Η εγκατάσταση θα πραγματοποιείται από δύο άτομα και σε ελάχιστο χρόνο, θα χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση με την όλη κατασκευή να είναι φιλική προς το περιβάλλον, γερή από ανθεκτικό συνθετικό υλικό κυματοειδής με μεγάλη αντοχή στις φθορές.  Ο διάδρομος θα τοποθετείται στην επιφάνεια της αμμουδιάς εύκολα και γρήγορα με ελάχιστη εργασία και θα εξασφαλίζεται ασφαλή και ευέλικτη πρόσβαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.