Πλωρη για ενα τρελο τρελο καρναβαλι!

Ήδη βρισκόμαστε στην περίοδο των Απόκρεω, σημειωτέον  από την Κυριακή έχουμε μπει, και ενώ ακόμη σύλλογοι και φορείς κόβουν την πίτα τους, κάποιοι άλλοι έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό να προετοιμάζουν τις δραστηριότητές τους για την περίοδο των Απόκρεω. Μεταξύ αυτών και ο σύλλογος «Trelacademy.Kom» ή Σχολή Τρελών από Κομοτηνή, που από την ημέρα της λειτουργίας τους μας αιφνιδιάζουν ευχάριστα με τις δραστηριότητές τους και με τις προσπάθειές τους να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα και τετριμμένα της καθημερινότητας, δίνοντας χρόνια και ζωντάνια σε αυτήν.

 

 Όπως πέρσι, λοιπόν, έτσι και φέτος ο σύλλογος έχει προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τις Απόκριες. Έτσι στις 4 Φλεβάρη, Τσικνοπέμπτη, μας προτρέπει να βγούμε στους δρόμους σε ένα ξέφρενο πάρτι με κρασί, σουβλάκι και άλλα χάπενιγκς. Όπως σημειώνουν «συγκεντρώστε όλη σας τη θετική ενέργεια και ελάτε να χτυπήσουμε την κρίση με τον τρόπο της «Trelacademy.Kom». Το πάρτι θα γίνει στην οδό Ηροδότου μπροστά από το ψητοπωλείο snoopy.

Επίσης, στις 14 Φλεβάρη, ημέρα των ερωτευμένων, αλλά και της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην Ξάνθη, η «Trelacademy.Kom» θα είναι εκεί με τριακόσιους καρναβαλιστές μικρούς και μεγάλους για να βάλει τη δική της πινελιά στον απίστευτο χαβαλέ και την τρέλα που διακρίνει τα ην ημέρα.

 

– Συμμετοχή στο Καρναβάλι της Ξάνθης

 

Η δραστηριότητα του συλλόγου έχει γίνει ήδη γνωστή στην περιοχή με αποτέλεσμα φέτος οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση συμμετοχής στο καρναβάλι της Ξάνθης να είναι περισσότεροι.  Όπως είναι γνωστό και πέρσι συμμετείχε με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Όπως σημειώνει ο Αρσένης Παπουλιάς, εκ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου, «φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής για το καρναβάλι της Ξάνθης είναι πολύ περισσότερες. Για παράδειγμα, θα σας πω ότι ήρθε κάποιος σε μεγαλύτερη ηλικία από εμάς ο οποίος είχε ξεκινήσει μια ανάλογη προσπάθεια πριν είκοσι πέντε χρόνια στην Κομοτηνή αλλά δεν βρήκε την δέουσα ανταπόκριση και σταμάτησε την προσπάθεια. Ήταν πολύ χαρούμενος που βρήκε σήμερα να γίνεται κάτι τέτοιο».

Ένα χαρακτηριστικό, επίσης, είναι ότι θα παρελάσει με τους «Trelacademy.Kom» στην Ξάνθη ίσως ο μεγαλύτερος σε ηλικία καρναβαλιστής. «Ήταν και πέρσι μαζί μας και ενθουσιάστηκε τόσο και γενικότερα από την οργάνωση και την παρέα και φέτος θα συμμετάσχει με τις κόρες του και με τα έξι εγγόνια του. Ο κύριος Κώστας είναι από τη Θάσο, από τα Λιμενάρια, και είναι εβδομήντα πέντε ετών.»

 

– Ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα στο Καρναβάλι

 

Ήδη οι φορεσιές είναι έτοιμες και φέτος αναφέρονται στον Αντώνιο και στην Κλεοπάτρα. «Λόγω της ημέρας επειδή εκτός από την παρέλαση είναι και γιορτή των ερωτευμένων επιλέξαμε το ιστορικό ζευγάρι που είναι γνωστό για το μεγάλο έρωτα. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη στολή η οποία από τα μέλη μας έγινε με μεγάλη χαρά αποδεκτή. Μη ξεχνάμε ότι για πολλές γυναίκες η ομορφιά της Κλεοπάτρας είναι το ιδανικό και ο Αντώνιος βγάζει ένα δυναμισμό».

Σκέψη των μελών του συλλόγου είναι η διοργάνωση ενός πάρτι με τις περσινές στολές που είχαν χρησιμοποιηθεί στο καρναβάλι της Ξάνθης.

Φέτος ο σύλλογος φιλοξενείται στη σχολή “let’s dance” της Βιργίνιας Λασκαρίδου και τελικά το μασκέ πάρτι θα γίνει σε συνεργασία με τη σχολή της «γιατί τα latin τμήματα ανταποκρίνονται στους ρυθμούς του καρναβαλιού.

 

– Η κοπή πίτας του Συλλόγου

 

Όπως και φέτος όμως στις δραστηριότητες του Συλλόγου περιλαμβάνεται και η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας που θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου στο “Αλλοτινό”, μια λαϊκή βραδιά με ζωντανή μουσική και άφθονο φαγοπότι.

 

Α.Π.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.