Πληθος κοσμου στην ελαιοκομικη ημεριδα στη Νεα Πετρα Ροδοπης

Αναλύθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τους ελαιοπαραγωγούς

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στη Νέα Πέτρα η δεύτερη ενημερωτική ελαιοκομική ημερίδα, καταφέρνοντας να προσελκύσει πλήθος κόσμου τόσο από την Ροδόπη όσο και από τον Έβρο καθώς το θέμα ήταν πολύ ενδιαφέρον και πάνω από όλα δόθηκε η δυνατότητα να αναλυθούν επίκαιρα ζητήματα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο τοπικός Σύλλογος με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των ελαιοκαλλιεργητών του χωριού αλλά και του νομού γενικότερα. Μία προσπάθεια που πιστώνεται στα δραστήρια μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου του χωριού, που αποδεικνύουν πως το μεράκι και η αγάπη αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για να ξεπερνιούνται όλα τα προβλήματα.

Μάλιστα οι άνθρωποι της Νέας Πέτρας ετοιμάζουν  και ημερίδα ιατρικού ενδιαφέροντος, καθώς θα αναλυθούν οι πρώτες βοήθειες που πρέπει να παρασχεθούν σε περίπτωση ατυχήματος κατά τις γεωργικές εργασίες σε συνεργασία με ομάδα ιατρών από το «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Σε πολύ φιλόξενη ατμόσφαιρα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το δάκο, τον γλοιοσπόριο ενώ αναλύθηκαν και θέματα θρέψης, κλαδέματος, ειδών χαλκών και το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν αυτά σωστά. Τονίστηκε η προσοχή που οφείλει να δοθεί στη χρήση εντομοκτόνων όπως και στις ψεκαστικές ιδιαιτερότητες.  Επιπλέον, επειδή τα λάθη των προηγούμενων χρόνων πάντα αποτελούν οδηγό για να μην ξαναγίνουν, ομιλητές και παραγωγοί ανέλυσαν τα λάθη που έγιναν και συνέστησαν τρόπους αποφυγής.

Επισημάνθηκαν επιπλέον πετυχημένες τακτικές του προγράμματος Olive-X που αφορούν τη θρέψη και τη φυτοπροστασία , αλλά και εμπορικούς δρόμους και νέες προκλήσεις που έχουν ξεκινήσει να παρουσιάζονται στην περιοχή μας.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση της ημερίδας τονίστηκε η επιτακτικότητα δημιουργίας ενός συλλόγου φίλων ελιάς με στόχο την συνεύρεση για αντίστοιχες συγκεντρώσεις.

Την ημερίδα ακολούθησε τραπέζι δίπλα στο τζάκι, στην αίθουσα  του συλλόγου με μεζέδες και με σύμμαχο φυσικά τον  πολύ καλό καιρό, με τους παρευρισκομένους να συζητούν σε χαλαρό πλαίσιο ιδέες και προτάσεις γύρω από την ελαιοκομία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.