Πληρως ανακαινισμενος ο 1ος Βρεφονηπιακος Σταθμος της Ιερας Μητροπολης

Ένας πολύχρωμος διάκοσμος υποδέχεται τα παιδιά της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής - Εργασίες ανακαίνισης και στον δεύτερο Βρεφονηπιακό Σταθμό

Μπροστά σε έναν πολύχρωμο διάκοσμο βρέθηκαν χθες τα παιδιά που φέτος θα φιλοξενηθούν στον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, η ανακαίνιση του οποίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
 
Ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» στεγαζόταν σε ένα ιδιαίτερα παλιό κτίριο το οποίο είχε κτιστεί επί του προκατόχου του Τιμοθέου, με τα προβλήματα που δημιουργεί ο χρόνος, ενώ στο παρελθόν είχαν γίνει ελαφρές παρεμβάσεις να καθιστούν πλέον απαραίτητη την εκ βάθρων ανακαίνισή του.
 

Έτσι με πόρους της Μητρόπολης το κτίριο ανακαινίστηκε πλήρως αποκτώντας νέο ενεργειακό «κέλυφος», βάφτηκε εξωτερικά και εσωτερικά και διακοσμήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε οι μικροί συμπολίτες μας, μέλη των οικογενειών που εμπιστεύονται το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης, να «φοιτούν» καθημερινά σε έναν πρωτίστως ασφαλές και δευτερευόντως όμορφο και δημιουργικό περιβάλλον.
 
Πέραν του κτιρίου όπως εξήγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής εργασίες πραγματοποιήθηκαν και στον αύλειο χώρο του Βρεφονηπιακού σταθμού, αναμορφώνοντάς τον πλήρως, ενώ εργασίες ανακαίνισης, μικρότερου ωστόσο βαθμού, πραγματοποιήθηκαν και στον 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Μητρόπολης, στο εσωτερικό μέρος αυτού, στο σύνολό τους με πόρους από το Ταμείο της Μητροπόλεως.
 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής με την ευκαιρία της συνομιλίας ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά στο σύνολο των παιδιών της περιοχής μας, αλλά και στους νεοεισαχθέντες στο ΔΠΘ φοιτητές που, όπως εξήγησε, ξεκινούν τώρα το φοιτητικό τους ταξίδι.
 
Ο ίδιος υπενθύμισε πως η έναρξη της σχολικής χρονιάς συμπίπτει και με την έναρξη της νέας εκκλησιαστικής χρονιάς, την 1η του Σεπτέμβρη, για να καλέσει τον κόσμο φέτος «να αγαπήσουμε τη Θεία Λειτουργία, καθώς είναι το υπέρτατο μυστήριο της εκκλησίας και καλούμαστε μέσα από αυτό να αναγεννηθούμε». «Ευχή και πρόσκλησή μου προς όλους είναι να πηγαίνουν στην εκκλησία, να δίνουν το παρών στα μυστήρια και να μεταλαμβάνουν συχνά, αγιάζοντας με τον τρόπο αυτό την ζωή και τον κόσμο μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.