Πληρωνει… σταδιακα το Περιφερειακο Ταμειο τις μισθωσεις των ακινητων οπου διαμενουν Παλιννοστουντες

Έχουν πληρωθεί όλα τα ενοίκια που εκκρεμούσαν στη Ροδόπη για το 2015

Σταδιακά προχωρά η καταβολή των ενοικίων στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που έχουν συνάψει σύμβαση μίσθωσης και στα οποία διαμένουν ομογενείς παλιννοστούντες, σημείωσε ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, απαντώντας σε επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Χρήστου Τρέλλη.
 
Ο κ. Τρέλλης μετέφερε τη δυσφορία και την αγανάκτηση για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση τόσο από πλευράς του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και του Περιφερειακού Ταμείου, του οποίου είναι στην  αρμοδιότητα η καταβολή των ενοικίων, κάνοντας λόγο για εικόνα κράτους «μπαταχτσή».
 
Μάλιστα τόνισε πως περίπου διακόσιοι πενήντα περίπου ιδιοκτήτες – εκμισθωτές, πολίτες της Περιφέρεια μας μένουν απλήρωτοι, ενώ το  κράτος τους αναγκάζει στις φορολογικές τους δηλώσεις να προσμετρούν τα έσοδα από τα υποτιθέμενα ενοίκια και να καταβάλουν τους αντίστοιχους φόρους, για αυτό και ζήτησε να ενημερώσει ο Περιφερειάρχης σε ποιες ενέργειες θα προβεί η Περιφέρεια ώστε το Περιφερειακό Ταμείο να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των οφειλομένων μισθωμάτων τους δικαιούχους ιδιοκτήτες.
 
Ο κ. Μέτιος σημείωσε στην απάντησή του πως το Περιφερειακό Ταμείο μόλις το Σεπτέμβριο του 2016 αποδέχτηκε τον ορισμό του διαχειριστή για το έργο της στεγαστικής αποκατάστασης Παλιννοστούντων Ομογενών. Στις 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η κατανομή 588.000 ευρώ από το υπουργείο για το έτος 2015, με το Περιφερειακό Ταμείο να ενημερώνει την αρμόδια Διεύθυνση ώστε να προχωρήσει η ανανέωση των μισθωμάτων, και για αυτό υφίσταται αυτή η καθυστέρηση. Η υπηρεσία δε αποφάσισε να αποστείλει τα δικαιολογητικά ανά εξάμηνο, με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση.
 
Ωστόσο μέχρι σήμερα έχει πληρωθεί ποσό 224.264 ευρώ, με τους ιδιοκτήτες στην Ξάνθη να έχουν πληρωθεί το πρώτο εξάμηνο και περίπου οι μισοί και το δεύτερο εξάμηνο, στον Έβρο έχουν πληρωθεί όλοι οι ιδιοκτήτες των οποίων τα δικαιολογητικά έχουν σταλεί για το πρώτο εξάμηνο, ενώ δεν έχουν σταλεί δικαιολογητικά για το δεύτερο εξάμηνο, ενώ στην Ροδόπη έχουν πληρωθεί όλοι οι ιδιοκτήτες για το 2015.
 
Η αρμόδια υπηρεσία για την έγκριση κατανομής , σημείωσε, είναι η Διεύθυνση αστικής κατάστασης και κοινωνικών υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.