Πληρη προστασια των εργαζομενων στα σουπερμαρκετ ζητησε η ΕΝΙΔΥΚ

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τετάρτη τα μέλη της στην Κομοτηνή

Κινητοποίηση έξω από καταστήματα σουπερμάρκετ πραγματοποίησαν το πρωί της Μ. Τετάρτης 15 Απριλίου μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ), συμμετέχοντας στην μέρα δράσης, ενημέρωσης και διεκδίκησης στους εργασιακούς χώρους των αλυσίδων super market.
 
Η κινητοποίηση έγινε με στόχο να αναδειχθεί ότι η προσφορά των εργαζόμενων στις αλυσίδες των σουπερμάρκετ θα πρέπει να συνοδεύεται όχι μόνο από ευχαριστίες, αλλά και τη λύση των ζητημάτων προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων τους.
 

Σύμφωνα με την ίδια την ΕΝΙΔΥΚ, εργοδοσία σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, που δεν κατονομάζουν, με διευθυντές και security προσπάθησε να απομακρύνει εκλεγμένους συνδικαλιστές από τον χώρο της κινητοποίησης, ενώ καταγγέλλουν πως στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και αστυνομικές δυνάμεις της ασφάλειας της περιοχής, που σύμφωνα με τους ίδιους ακολουθούσαν τις δυνάμεις του σωματείου από κατάστημα σε κατάστημα θυμίζοντας άλλες εποχές, προσπάθειες που όμως, όπως τονίζουν, έπεσαν στο κενό.
 
Ανάμεσα στις διεκδικήσεις τους ήταν να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των σούπερ μάρκετ, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.


 
Επίσης ζητούν να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο, με όλες τις ορισμένου χρόνου συμβάσεις να γίνονται αορίστου, να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας, και να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων, αλλά και να τους δοθεί έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
 
Επίσης ζητούσαν να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία, καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, με μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.