«Πλημμυρισε» με κοσμο η αυλη του Αρχαιολογικου Μουσειου Κομοτηνης

Με αφορμή την 2η Λογοτεχνική Σκηνής της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης και του Εργαστηρίου Γλωσσολογίας του ΤΕΦ του ΔΠΘ «+μόρφωση»

Η 2η Λογοτεχνική Σκηνή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης και του εργαστηρίου γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ «+μόρφωση» στήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, 18 Μαΐου στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, θέμα της οποίας φέτος ήταν «Μουσεία και (δια)δίκτυα: Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Στο πλαίσιο αυτό όπως εξήγησε η κ. Νάγια Δαλακούρα, αρχαιολόγος – μουσειολόγος φέτος οι διοργανωτές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν «το υπέροχο δίκτυο φίλων του Μουσείου για να γιορτάσουμε το Αρχαιολογικό Μουσείου, με την 2η Λογοτεχνική Σκηνή, η οποία πάει να γίνει θεσμός». Κάθε χρόνο άλλωστε, όπως εξήγησε, προσπαθούν να δίνουν την δυνατότητα σε νέους φίλους του Μουσείου να συμμετέχουν, όπως έγινε και στην συγκεκριμένη περίπτωση με τη συμμετοχή των κ.κ. Στέφανου Γραβάνη, Νάγιας Δαλακούρα, Κωνσταντίνας Καλλιντζή, Μαίρης Κοσμίδου, Αντώνης Λιάπη, Νατάσας Λιβεριάδου, Ανδρέα Λύκου, Σοφίας Μενεσελίδου, Μαρίας Μητσιάκη, Άννας Μουσιώνη, Ελένης Μπολιάκη, Φωτεινής Ναούμ, Λεύκης Σαραντινού, Γιάννη Σιγούρου, Δημήτρη Τζελέπη και Κική Χριστοδούλου, οι οποίοι ανέγνωσαν ποιήματα αλλά και λογοτεχνικά κείμενα της επιλογής τους.

Την αρχή έκανε, εκτός προγράμματος, ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων, ο οποίος ανέγνωσε ποίημα του Αντίφιλου Βυζαντίου από την ανθολογία «Τα επιτύμβια επιγράμματα» δικής του μετάφρασης που όπως εξήγησε μεταφράστηκε κατά την διάρκεια της ανασκαφής της Μικρής Δοξιπάρας-Ζώνης για να ακολουθήσουν οι καλεσμένοι ομιλητές.

Η αυλή του Μουσείου ήταν κατάμεστη από κόσμο που έδωσε το «παρών» για να παρακολουθήσει την εκδήλωση, γεγονός που όπως εξήγησε η κ. Δαλακούρα αποτελεί δείγμα της στήριξης και της αγάπης του κόσμου προς το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, η αυλή του οποίου έχει πλέον, τα τελευταία χρόνια ανοίξει, δίνοντας την ευκαιρία σε μεγάλους αλλά και μικρούς συμπολίτες μας να τον αξιοποιήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επόμενη δράση κατά την οποία η αυλή του μουσείου θα είναι ανοιχτή θα είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου, όταν και όπως έκανε γνωστό η κ. Δαλακούρα θα δοθεί ρεσιτάλ πιάνου με τον Θοδωρή Τζοβανάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.