Πληγωμενη η «βιτρινα» της πολης

Μία εικόνα φθοράς καλωσορίζει τους νέους επισκέπτες της Κομοτηνής στην κεντρική πλατεία της πόλης

Για μια ακόμα χρονιά, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, εκατοντάδες νέοι φοιτητές μαζί με τους γονείς τους πλημμύρισαν την Κομοτηνή, αναζητώντας κατοικία και παράλληλα γνωρίζοντας την πόλη και τους κατοίκους της.
 
Αργά ή γρήγορα η περιπλάνησή τους θα τους φέρει και στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία, παρά την «έξοδο» προς τη Βενιζέλου των καφετεριών παραμένει το κέντρο της Κομοτηνής.
 

Εκεί, δίπλα στο σιντριβάνι θα πάρουν μια πρώτη ιδέα από την Κομοτηνή, και αυτό που θα δουν μάλλον δεν είναι ενθαρρυντικό.
 
Η κεντρική πλατεία, στη σημερινή της μορφή, μπορεί να μην αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους Κομοτηναίους, όμως παραμένει η «βιτρίνα» της πόλης και ένα δείγμα της αντιμετώπισης του δημόσιου χώρου γενικότερα στην πόλη μας.
 

Και παρόλο που κάποια σημεία της πλατείας προσέχονται, άλλα δεν περιποιούν τιμή στην πόλη και στους πολίτες της, ιδιαίτερα τα πλακάκια του κεντρικού «διαδρόμου» τα οποία βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση, σε κάποιες περιπτώσεις αποτελώντας πηγή κινδύνων ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αλλά και αισθητική πληγή, με κάποια από αυτά κατακερματισμένα.
 
Οι εικόνες που κατέγραψε ο «ΠτΘ» μιλούν αρκετά γλαφυρά για το πρόβλημα, και υπάρχουν πολλά άλλα σημεία τα οποία βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση, και μπορεί και σε χειρότερη.
 

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει αρνητική ή θετική γνώμη για τη μορφή και την αισθητική της Πλατείας Ειρήνης, όμως αυτή είναι η πλατεία που έχουμε τώρα, και εκτός και αν προβλέπεται κάποια ριζική ανακαίνιση, θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να μένει όσο το δυνατόν περισσότερο συντηρημένη, μια ευπρεπής βιτρίνα μιας ευπρεπούς πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.