Πλαστικα Θρακης: Νεα γραμμη για παραγωγη χειρουργικων μασκων στο εργοστασιο της Ξανθης

100 χιλιάδες μάσκες ανά ημέρα η δυναμικότητα της

Σε έκτακτη επένδυση ύψους 200 χιλ. ευρώ προέβη ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, προκειμένου να προσθέσει τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή χειρουργικών μασκών Τύπου Ι, Tύπου ΙΙ και Τύπου ΙΙR, στο εργοστάσιο της Ξάνθης, όπως αποκαλύπτει σε σχετική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει αναλυτικά:

«O Όμιλος “Πλαστικά Θράκης” δραστηριοποιείται για περισσότερο από 20 χρόνια στην παραγωγή μη υφαντών υφασμάτων από πολυπροπυλένιο, τα οποία χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη από τους παραγωγούς χειρουργικών μασκών και ιατρικών ειδών προστασίας.

Η εν λόγω παραγωγή πραγματοποιείται στις παραγωγικές εγκαταστάσεις των θυγατρικών του Ομίλου στην Ξάνθη και στο Forfar της Σκωτίας. Είναι αυτονόητο ότι στην περίοδο της πανδημίας την οποία διανύουμε τα ως άνω προϊόντα παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος με υψηλό το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, έχει αποφασίσει η κάθε μια από τις θυγατρικές αυτές να δώσει προτεραιότητα στην προμήθεια των εν λόγω προϊόντων στους τοπικούς παραγωγούς χειρουργικών μασκών και ιατρικών ειδών προστασίας, στην Ελληνική αγορά και σε αυτή της Μεγάλης Βρετανίας αντίστοιχα.

Επιπρόσθετα, με γνώμονα τη δυνατότητα αξιοποίησης των υφιστάμενων παραγωγικών της εγκαταστάσεων και υποδομών, όσο και της υψηλής τεχνογνωσίας στον τομέα αυτό, ο Όμιλος προέβη σε έκτακτη επένδυση ύψους 200 χιλ. ευρώ προκειμένου να προσθέσει τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή χειρουργικών μασκών Τύπου Ι, Tύπου ΙΙ και Τύπου ΙΙR.

Σκοπός της απόφασης αυτής ήταν αφενός μεν η αξιοποίηση μιας επωφελούς επιχειρηματικής κίνησης αφετέρου η σημαντική κοινωνική προσφορά.
Η νέα γραμμή παραγωγής έχει ήδη εγκατασταθεί στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Ξάνθη και η παραγωγική της δυναμικότητα αναμένεται να φθάσει περίπου τις 100 χιλιάδες μάσκες ανά ημέρα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.