«Πιθανως να ειμαι υποψηφιος γραμματεας του ΠΑΣΟΚ στη Ροδοπη»
Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα διεξαχθούν, εκτός απρόοπτου, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών της νέας νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης.
Αυτήν την περίοδο γίνονται προσπάθειες για να συμπεριληφθούν στα μέλη του κόμματος κάποια από τα αδρανοποιημένα στελέχη που θεωρούνται ότι φέρουν ένα ξεχωριστό πολιτικό κύρος και η προσφορά τους στην λειτουργία των κομματικών οργάνων αλλά και την δράση του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κοινωνία θα μπορούσε να αποδειχτεί πολύτιμη. Η νέα προθεσμία που έχει δοθεί από την Χαριλάου Τρικούπη λήγει στις 7 Ιουνίου και μέχρι η κομματική ζωή κινείται στους ρυθμούς συγκέντρωσης απογραφικών δελτίων.
Μοναδική δημοσίως εκπεφρασμένη βούληση για την θέση του γραμματέα της οργάνωσης παραμένει αυτή του κ. Κώστα Λιούρτα ο οποίος κατέχει το ύπατο κομματικό αξίωμα στο επίπεδο του νομού από τον Φεβρουάριο του 2001.
Πληροφορίες, όμως, φέρουν να δραστηριοποιείται προς την ίδια κατεύθυνση και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Πετρίδης.
Ο ΠτΘ, ρώτησε τον κ. Πετρίδη σχετικά με την έρπουσα φημολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από την υποψηφιότητά του και εκείνος απάντησε μιλώντας «για δυναμική που προέκυψε γύρω από την υποψηφιότητα του, η οποία τον έχει οδηγήσει στο να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο», σημειώνοντας, όμως, ότι τις τελικές του αποφάσεις θα τις λάβει μετά τις 7 Ιουνίου οπότε και λήγει η προθεσμία κατάθεσης των απογραφικών δελτίων.
Αναλυτικά η απάντηση του κ. Πετρίδη έχει ως εξής:
«Η οποία απόφαση μου, όπως έχω δηλώσει και κατ΄ επανάληψη στις εφημερίδες δεν κινείται από έναν προσωπικό πολιτικό προγραμματισμό και στόχευση.
Σ΄ αυτή τη λογική λοιπόν είχα κάνει πριν από 2 μήνες δηλώσεις με τις οποίες έλεγα ότι δεν είναι στις προτεραιότητες μου η θέση του υποψηφίου για την διεκδίκηση της Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ στην νομαρχιακή επιτροπή της Ροδόπης.
Στο διάστημα που ακολούθησε προέκυψε μια δυναμική η οποία με έκανε να σκέφτομαι σοβαρά την επιλογή αυτή.
Είπα όμως και σε εφημερίδα που με ρώτησε χθες, ότι σ΄ αυτή τη φάση αυτό που προέχει είναι η ενότητα του χώρου και η ομαλή διαδικασία ανανέωσης των εγγράφων των μελών στην Ροδόπη όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η όποια δημόσια ανακοίνωση αντιπαράθεσης και διεκδίκησης θέσεων σ΄ αυτή την φάση, πιστεύω ότι δεν θα έκανε καλό σ΄ αυτή τη διαδικασία.
Μόλις ολοκληρωθεί στις 7 Ιουνίου, από εκεί πλέον ο καθένας θα είναι και υποχρεωμένος να πάρει θέση και να δηλώσει ποια θα είναι η θέση του εν όψει των εκλογών.
Παρ΄ όλα αυτά για να είμαι σαφής θεωρώ ότι η υποψηφιότητά μου είναι μια σοβαρή πιθανότητα και ένα σοβαρό ενδεχόμενο».
Δ.Δ.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
