Πιτα του Συλλογου «Ενοραση»

Την καθιερωμένη του πίτα έκοψε και ο Σύλλογος «Ενόραση» που συνδύασε την ετήσια εκδήλωση με το σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστός ο Σύλλογος στο νομό Ροδόπης.

26 εγγεγραμμένα μέλη απαριθμεί σήμερα ο Σύλλογος «Ενόραση», εκ των οποίων οι δύο δεν αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ μέλη του είναι και πολλά νεαρά άτομα.

«Η σημερινή εκδήλωση έγινε με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστός ο Σύλλογός μας στο νομό Ροδόπης γιατί ο κόσμος δεν μας γνωρίζει και δεν έχουμε πολλά εγγεγραμμένα μέλη. Για αυτό και στόχος μας είναι να έρθουν να γραφούν κι άλλα δόκιμα μέλη για να βοηθήσουν τον Σύλλογο. Χρειαζόμαστε μέλη που να βλέπουν, ώστε να μπορούν να απευθύνονται στις υπηρεσίες και να στηρίξουν το σύλλογο. Γι’ αυτό θέλουμε τη σύμπραξη όλου του κόσμου, τη βοήθειά του και τη χρηματική αλλά πιο πολύ την ψυχική», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ενόραση» κ. Σουλτάνα Κανακάρη.

Μέλος του Συλλόγου «Ενόραση», όπως ανέφερε η πρόεδρός του, μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε επιθυμεί συμμετέχοντας στο διοικητικό συμβούλιο. «Πρέπει να ανανεώνουμε κάθε χρόνο το Δ.Σ. με νέα μέλη για να βοηθάνε το Σύλλογο».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Συλλόγου αυτό της εκπαίδευσης λόγω της έλλειψης ειδικών εκπαιδευτών, πρόβλημα που αποτελεί εμπόδιο στο δρόμο της ένταξης στην κοινωνία των ατόμων με πρόβλημα όρασης. «Υπάρχουν εκπαιδευτές που βοηθούν τα άτομα αυτά για να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία. Δυστυχώς, στην Κομοτηνή δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα, ενώ οι γονείς όπου κι αν απευθύνθηκαν δεν βρήκαν βοήθεια από κανέναν. Το πιο κοντινό μέρος, τελικά, για να εκπαιδευτούν είναι η Θεσσαλονίκη», τόνισε μεταφέροντας το παράπονό της η κ. Κανακάρη, ενώ δεν παρέλειψε να απευθύνει έκκληση στους ειδικούς εκπαιδευτές σε τοπικό επίπεδο να στηρίξουν τα άτομα με πρόβλημα όρασης.

«Θα μπορούσαν αυτά τα άτομα να ενταχθούν στην κοινωνία, μαθαίνοντας κομπιούτερ, μουσική. Ο σκοπός μας αυτή τη στιγμή είναι να μαζέψουμε χρήματα για να πάρουμε δάσκαλο να μάθει στα παιδιά κομπιούτερ και μουσική, γιατί έχουμε κομπιούτερ αλλά και μουσικά όργανα».

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.