Πιστοποιηση για 6 παιδικες χαρες του Δημου Κομοτηνης

Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού αναμένεται η πιστοποίηση για άλλες 12 παιδικές χαρές του Δήμου

Την ειδική πιστοποίηση για την ασφάλεια που απαιτείται για τη λειτουργία τους πήραν έξι παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής, ενώ στη διαδικασία πιστοποίησης βρίσκονται ακόμα δώδεκα, που αναμένεται να έχουν την πιστοποίηση και να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στα τέλη του καλοκαιριού.
 
Οι πρώτες 6 παιδικές χαρές είναι οι παιδικές που κατασκευάστηκαν πρόσφατα, στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο του προγράμματος LEADER. Οι εν λόγω παιδικές χαρές είχαν κατασκευαστεί από την αρχή σύμφωνα με τα πρότυπα, και έτσι η πιστοποίησή τους ήταν η πιο εύκολη και η λιγότερο χρονοβόρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πιστοποίηση που έλαβαν οι 6 παιδικές χαρές, το 10% από τις περίπου 60 παιδικές χαρές του Δήμου είναι αυτή τη στιγμή πιστοποιημένες, όταν πανελλαδικά το ποσοστό κινείται γύρω στο 3%. Ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και εκκρεμεί αυτή τη στιγμή η πιστοποίηση για ακόμα 12 παιδικές χαρές του Δήμου Κομοτηνής, η οποία άνευ απροόπτου θα δοθεί μέχρι τα τέλη καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου.
 
Επίσης να θυμίσουμε πως ο TAP θα κατασκευάσει 6 παιδικές χαρές σε οικισμούς του Δήμου, οι οποίες φυσικά θα μπορούν εύκολα στη συνέχεια να πιστοποιηθούν, με αποτέλεσμα ο Δήμος, αν όλα πάνε καλά, να έχει αρκετές παιδικές χαρές διαθέσιμες για τους μικρότερους πολίτες του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.