Πιστοποιημενοι στις πρωτες βοηθειες οι οδηγοι του «Αστικου Κ.Τ.Ε.Λ.»

Ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Πιστοποιημένοι στις πρώτες βοήθειες είναι πλέον όλοι οι οδηγοί, της εταιρείας «Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ.» της Κομοτηνής, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το σχετικό σεμινάριο του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Κατόπιν σχετικής επαφής της διοίκησης της εταιρείας με τον αρχηγό του Σώματος Εθελοντών της Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνο Ιμανιμίδη, κρίθηκε απαραίτητη η εκπαίδευση αλλά και η πιστοποίηση του συνόλου του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας, που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες της Ροδόπης, ούτως ώστε να είναι έτοιμοι να παρέμβουν για τις πρώτες βοήθειες, σε περίπτωση ατυχήματος.
 

Συγκεκριμένα οι οδηγοί της εταιρείας παρακολούθησαν το σεμινάριο 12 συνολικά ωρών που διεξήχθη από τον κ. Ιμανιμίδη, και έλαβαν την απαραίτητη πιστοποίηση, η οποία έχει ισχύ για πέντε χρόνια σε όλες τις χώρες του κόσμου, κατόπιν σχετικών εξετάσεων.
 
Το πρόγραμμα αυτό είναι το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης που παρέχει ο τομέας, διαθέτει πιστοποίηση ISO, και περιλαμβάνει εκπαίδευση πάνω στη βασική υποστήριξη ενηλίκων, παιδιών και εφήβων, στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή, στα τροχαία ατυχήματα, στις μυοσκελετικές  κακώσεις καθώς και στις παθήσεις από έκθεση στο περιβάλλον.
 

Όπως εξήγησε ο κ. Ιμανιμίδης «το σύνολο των συμμετεχόντων ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα, γεγονός πολύ σημαντικό, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου βρίσκονται σε επαφή με πολίτες, και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κληθούν να παρέμβουν σε ένα ατύχημα. Πλέον διαθέτουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις ούτως ώστε να είναι οι πρώτοι που τουλάχιστον μπορούν να παρέχουν επί  τόπου υπηρεσίες διάσωσης». 

Νίκος Λυκούδης «Απαραίτητη η γνώση πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών» 

Ιδιαίτερα σημαντική έκρινε την πιστοποίηση των μελών της εταιρείας και ο πρόεδρος του «Αστικού Κ.Τ.Ε.Λ.» κ.Νίκος Λυκούδης, ο οποίος εξήγησε πως το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας. «Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε και λειτουργούμε ως εταιρεία, επιτάσσει την καθημερινή και συνεχή επαφή με τον κόσμο, γεγονός που καθιστά απαραίτητη τη γνώση πρώτων βοηθειών για όταν και αν χρειαστεί, γεγονός που φυσικά απευχόμαστε» εξήγησε, για να επισημάνει ωστόσο πως στο παρελθόν οδηγοί των λεωφορείων έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν σχετικά περιστατικά.

Δωρεά εξωλέμβιας μηχανής για την ενίσχυση του έργου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών 

Ο κ. Λυκούδης έκανε επίσης γνωστό πως στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, το «Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ» θα παρέχει με τη σειρά του βοήθεια στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών της Κομοτηνής για τη διευκόλυνση του έργου του, που αφορά στην αγορά μίας εξωλέμβιας μηχανής για τις  ανάγκες διάσωσης των συμπολιτών μας τόσο στον νομό Ροδόπης όσο και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.