Πιστοι στην ηθικη τους υποχρεωση οι Κυπριοι φοιτητες της Κομοτηνης

Απέδωσαν φόρο τιμής σε ανθρώπους που χάθηκαν άδικα εν ώρα καθήκοντος

Φόρο τιμής σε ανθρώπους που χάθηκαν άδικα εν ώρα καθήκοντος απέδωσαν μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Κομοτηνής (ΦεκΚομ) το απόγευμα του Σαββάτου. Σε μία σεμνή εκδήλωση μνήμης οι νεαροί φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ειρήνης.
 
Εκεί ανέγνωσαν δυνατά τα ονόματά των 13 θυμάτων που έχασαν την ζωή τους στην ναυτική βάση στο Μαρί και στην συνέχεια τηρήθηκε σιγή εις μνήμην τους. Η εκδήλωση έληξε με τον εθνικό ύμνο, ενώ τον λόγο για μία σύντομη ομιλία πήρε η κ. Μαρία Βορκά εκ μέρους της προέδρου, κ. Μαργαρίτας Κυριακίδου. 

«Το μνημόσυνο που αξίζει στους ήρωες αυτούς είναι να μη λησμονήσουμε, να μην περάσει η θυσία τους στα κατάστιχα αλλά να συνεχίζεται η θύμηση και η τιμή που τους αρμόζει» 

«Πιστοί στην ηθική υποχρέωση να αποδίδουμε τις πρέπουσες τιμές σε ανθρώπους που χάθηκαν άδικα εν ώρα καθήκοντος, αποτίνουμε και φέτος φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους 13 ήρωες της ανείπωτης τραγωδίας στη Ναυτική Βάση στο Μαρί και του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη με τους επιτελείς του. Επίσης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους αδικοχαμένους της αεροπορικής τραγωδίας ΗΛΙΟΣ», υπογράμμισε με θέρμη.
 

Συνεχίζοντας η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη εθνική τραγωδία στο Μάτι Αττικής. «Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς τον Ιούλιο; Την Τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου 1974; Την συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς στις 10 Ιουλίου 2002 με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Αρχηγού του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Ευάγγελου Φλωράκη και των μελών του πληρώματος; Ή για την εκκωφαντική έκρηξη στις 11 Ιουλίου 2011 στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» που ακόμη αντηχεί στις ψυχές των Κυπρίων; Ένα ξύπνημα που έμελλε να γίνει βάρος στις καρδιές μας με το άκουσμα 13 παλικαριών να χάνουν άδικα τη ζωή τους εν καιρώ ειρήνης. Θα ήταν παράληψη μας όμως, να μην θυμηθούμε τους αδικοχαμένους αδελφούς μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στις Πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής, τον τραγικό περασμένο Ιούλη.
 

Τι να πρωτοκλάψει κανείς όμως για τις 14 Αυγούστου; Τη δεύτερη φάση της Τούρκικης εισβολής; Τον άδικο θάνατο του ήρωα Σολωμού Σολωμού; Ή το αεροπορικό δυστύχημα της πτήσης 522 της Helios Airways; Σε πόσες λοιπόν ακόμη δοκιμασίες έχει να υποβληθεί αυτό το έθνος; Σωρεία ευθυνών με αναπάντητα ερωτήματα. Το μνημόσυνο που αξίζει στους ήρωες αυτούς είναι να μη λησμονήσουμε, να μην περάσει η θυσία τους στα κατάστιχα αλλά να συνεχίζεται η θύμηση και η τιμή που τους αρμόζει», υπερτόνισε συγκινημένη για να κλείσει με τα λόγια του Νίκου Καζαντζάκη: «Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δεν σωθεί, εγώ φταίω. Αθάνατοι».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.