Πισω στην Κομοτηνη καλει τους παλιους εθελοντες του το Europe Direct

Διοργανώνει “reunion” με συμμετοχές ακόμα από το ξεκίνημά του το 1997

Την πρόθεση να φέρουν ξανά στην Κομοτηνή πολλούς από τους εθελοντές που πέρασαν από τις εγκαταστ¬σεις του για πάνω από 20 χρόνια, εξέφρασαν τα μέλη του Europe Direct Κομοτηνής, κατά την διάρκεια της κοπής της πίτας του Κέντρου την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου.
 

Η γιορτή έγινε σε χαρούμενο κλίμα, παρουσία τόσο των εθελοντών του όσο και φορέων, που στηρίζουν το Κέντρο σε κάθε του βήμα, και επαναβεβαίωσαν την συμπαράστασή τους αυτή.
 
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, που ζήτησε από τους εθελοντές να αγωνιστούν περισσότερο όχι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον.
 

Ζήτησε δε να κρατήσουν και στο μέλλον τον δυναμισμό τους μιας και η Ελλάδα χωρίς αυτόν δεν μπορεί να προχωρήσει, να αλλάξουν τα πράγματα, να γίνουν καλύτερα και να προσαρμοστούν στα σημερινά δεδομένα.
 
Τέλος τους ευχήθηκε να είναι ευλογημένη αυτή η χρονιά, να είναι μεστή καρπών αγαθών, και να ξεπεράσουν τις προσδοκίες και τον εαυτό τους και να γίνουν καλύτεροι από τους προηγούμενους, γιατί αν οι μαθητές δεν ξεπερνούν τον δάσκαλο, τότε ο δάσκαλος δεν ήταν καλός.
 

Επιστροφή στην Κομοτηνή για τους Εθελοντές

 
Από την πλευρά της η υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής κ. Λουίζα Σαλτσίδου τόνισε πως οι εθελοντές τους, με την δροσιά, τις ιδέες, το πάθος και τον ενθουσιασμό τους, και με δράσεις που έχουν γέφυρα στην τοπική κοινωνία, έχουν κάνει το γραφείο της Κομοτηνής να ξεχωρίσει ανάμεσα στα γραφεία όλης της χώρας, και να αποτελεί σημείο αναφοράς γενικότερα για τα γραφεία σε επίπεδο ΕΕ, κάτι που τους δίνει ιδιαίτερη χαρά.
 
Όλοι άλλωστε συμβάλλουν ώστε να γίνουν όμορφα πράγματα στην Κομοτηνή, με δράσεις που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και τις προτεραιότητες της ΕΕ, που ευαισθητοποιούν ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία. «Χαιρόμαστε που κάθε χρόνο είμαστε όλοι εδώ μαζί, και οι φίλοι μας είναι σταθεροί, και κοντά μας όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε.
 

Η κ. Σαλτσίδου τόνισε επίσης πως ελπίδα τους είναι φέτος το Μάιο, την ημέρα της Ευρώπης, θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν στην Κομοτηνή εθελοντές από όλα τα χρόνια λειτουργίας του γραφείου.
 
Οι πρώτοι εθελοντές, υπενθύμισε, ξεκίνησαν το 1997-98, και πολλοί έχουν κρατήσει επαφή με το Κέντρο, πολλές φορές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για αυτό και θέλουν να πραγματοποιήσουν την συνάντηση αυτή, φέρνοντας κοντά εθελοντές από όλα αυτά τα χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.