Πισινες της Κομοτηνης: Οασεις δροσιας και χαλαρωσης στα περιξ της πολης

Δημοφιλείς «εναλλακτικοί» προορισμοί των Κομοτηναίων με «ανταγωνιστικά» χαρακτηριστικά την αποφυγή της πολυκοσμίας και την προσβασιμότητα

Το δεύτερο «μίνι» όπως το χαρακτηρίζουν οι μετεωρολόγοι, κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, είναι εν εξελίξει, με αποτέλεσμα, όλοι μας να αναζητούμε μικρές «οάσεις» δροσιάς,  που θα «καταπραΰνουν» τις επιπτώσεις του.
 
Βέβαια, οι καλοκαιρινές διακοπές, που παραδοσιακά για την πλειοψηφία των Ελλήνων, ξεκινούν τον Αύγουστο και ολοκληρώνονται μετά τον δεκαπενταύγουστο, ακόμα αργούν, ενώ παράλληλα οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, είτε αφορούν το εργασιακό περιβάλλον είτε το οικογενειακό και το κοινωνικό, παραμένουν κραταιές, δίχως εκπτώσεις.
 
Το Σαββατοκύριακο αποτελεί σίγουρα, για όσους δεν εργάζονται και είναι ελεύθεροι, τυχόν, υποχρεώσεων να εκδράμουν προς τις παραλίες, για τις απαραίτητες ανάσες τόσο δροσιάς όσο και ξεκούρασης, ωστόσο δεν είναι λίγα τα όσα έχει κάποιος να σκεφτεί και να συνυπολογίσει πριν απολαύσει ένα δροσερό ρόφημα με θέα το Θρακικό πέλαγος.
 
Από την μία το γεγονός ότι λόγω των καθυστερήσεων στις δημοπρασίες των εκτάσεων από πλευράς των αρμοδίων αρχών, λιγοστά παραμένουν τα αναψυκτήρια που έχουν ήδη ανοίξει για να υποδεχτούν, σε οργανωμένες πλέον παραλίες τόσο του Φαναρίου και της Αρωγής όσο και της Μαρώνειας, ενώ αν και οι παραλίες της Ροδόπης βρίσκονται σε σχετικά κοντινές αποστάσεις, το κόστος μιας επίσκεψης στην θάλασσα, δεν είναι διόλου αμελητέο, αν υπολογίσει κανείς, την βενζίνη, αλλά και τα όσα ενδεχομένως καταναλώσει στο αναψυκτήριο το οποίο θα επισκεφθεί.
 
Η φετινή χρονιά, λόγω όλων των προαναφερθέντων, φαίνεται πως ευνόησε την «εναλλακτική» επιλογή για όσους επιθυμούν να δροσιστούν κάνοντας μία βουτιά, περνώντας ταυτόχρονα λίγες στιγμές χαλάρωσης, ήτοι τις πισίνες που λειτουργούν στα πέριξ της πόλης μας, οι οποίες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στις αρχές του καλοκαιριού και συνεχίζουν ακάθεκτες, με τους επαγγελματίες του κλάδου να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την έως τώρα κίνηση, η οποία παραμένει σταθερή από τις αρχές του καλοκαιριού. 

Το νέο, με μεγάλη όμως «παράδοση» “Omnia Blue” 

Άλλωστε όπως επεσήμανε ο ιδιοκτήτης του “Omnia Blue” κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, στην «παράδοση» της πισίνας «Καλυψώ» που φέτος άνοιξε τις πόρτες της και ως κέντρο διασκέδασης,  αυτή λειτουργεί ως καφετέρια με πισίνα, από τις 11 το πρωί έως και τις 10 το βράδυ καθημερινά, ενώ έχει ήδη διαμορφωθεί ένα σταθερό κοινό που προτιμάει την πισίνα από την θάλασσα, για πληθώρα λόγων, το οποίο εμπλουτίζεται όπως τόνισε το Σαββατοκύριακο.
 
Το “Omnia Blue” μπορεί να φιλοξενήσει έως και 180 περίπου άτομα, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ είναι προσβάσιμη και για άτομα με αναπηρία. Ερωτηθείς σχετικά ο ίδιος εξήγησε πως ο αριθμός των επισκεπτών παραμένει σταθερός κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και ενδεχομένως αυξάνεται από όσους θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό των παραλιών της Ροδόπης ή επιθυμούν μία πιο «κοντινή» στην πόλη επιλογή. Αυξημένος όπως τόνισε είναι ο αριθμός των επισκεπτών και τις μέρες που η αγορά της Κομοτηνής είναι ανοιχτή και τα απογεύματα, λόγω της μεγαλύτερης εγγύτητας  του στην πόλη, για να γνωστοποιήσει πως πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς την Κομοτηνή σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Κομοτηνής. 

Το ξενοδοχείο Arcadia η επιλογή της φοιτητιώσας νεολαίας 

Αντίστοιχη επιλογή αποτελεί και η πισίνα του Ξενοδοχείου Arcadia, ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός της φοιτητιώσας νεολαίας της πόλης, λόγω της γειτνίασής του με την Πανεπιστημιούπολη,  η οποία είναι επίσης καθημερινά ανοιχτή και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 200 άτομα.
 
Στο ξενοδοχείο Arcadia υπάρχει και παιδική πισίνα γεγονός που την κάνει ιδιαίτερα προσφιλή προς τις οικογένειες με μικρά παιδιά, που την προτιμούν και για τη διοργάνωση παιδικών πάρτι, καθώς λειτουργεί και ως καφετέρια που καλύπτει σχετικές εκδηλώσεις.
 
Ο χώρος της πισίνας είναι προσβάσιμος και για άτομα με αναπηρία, ενώ καθημερινά πραγματοποιούνται δρομολόγια από και προς το κέντρο της πόλης σε συνεργασία με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ. Κομοτηνής.
 
Ο κ. Νεοκλής Κωστίδης μιλώντας στον «ΠτΘ» εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έως τώρα προσέλευση του κόσμου, η οποία παραμένει σταθερή όπως εξήγησε και ο ίδιος, πέραν της μείωσης που παρατηρήθηκε μετά και την αναχώρηση των φοιτητών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. 

Η «Summerland» του ξενοδοχείου Chris& Eve για ξεφάντωμα 

Η τρίτη πισίνα που διαθέτει η πόλης μας βρίσκεται στο ξενοδοχείο “Chris & Eve” η διοίκηση του οποίου μάλιστα «επένδυσε» στη δημιουργία ενός προορισμού χαράς και διασκέδασης, την “Summerland”, ήτοι τον προορισμό του καλοκαιριού, ενισχύοντας την πισίνα του με νεροτσουλήθρες και σχετικά φουσκωτά παιχνίδια, ώστε να προσφέρει  έναν χώρο που μπορούν κυρίως οι νεότεροι να «ξεφαντώνουν» κάνοντας παράλληλα τις καλοκαιρινές του βουτιές.
 
Η “Summerland” του ξενοδοχείου διαθέτει πισίνα ημιολυμπιακών διαστάσεων αλλά και παιδική πισίνα για τους μικρότερους κολυμβητές, ενώ ο χώρος φιλοξενεί και διάφορες εκδηλώσεις συνδυάζοντας τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει. Σε συνεργασία με τα Αστικά Κομοτηνής, με ειδικές εκπτώσεις για φοιτητές, μαθητές και πολύτεκνους, προσφέρει και τη δυνατότητα της μεταφοράς από και προς την πόλη της Κομοτηνής. 

Το «οικογενειακό» καταφύγιο του “”Achillio Hotel” 

Ο επόμενος ιδανικός προορισμός για όσους επιλέγουν την πισίνα έναντι της θάλασσας και κυρίως τις οικογένειες, βρίσκεται στο ξενοδοχείο “Achillio” το οποίο επίσης διαθέτει ξεχωριστή πισίνα για τα παιδιά, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 11 έως τις 8.30 το βράδυ, προσφέροντας ένα «καταφύγιο» από την ζέστη σε όσους το επιθυμούν, όπως τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο κ. Ευδόκιμος Τσάμογλου.
 
Και οι εγκαταστάσεις του “Achillio Hotel” είναι προσβάσιμες για άτομα με αναπηρία, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει έως και 30 περίπου άτομα, προσφέροντας την καλύτερη δυνατότητα δροσιάς και χαλάρωσης για όσους δεν είναι «φίλοι» της πολυκοσμίας.
 
Ο υπαίθριος χώρος του ξενοδοχείου με τις πισίνες προσφέρεται επίσης για στιγμές χαλάρωσης, καθώς λειτουργεί και ως καφέ και pool bar, ενώ προσφέρεται και για διοργάνωση εκδηλώσεων.
 
Και ο κ.Τσάμογλου επιβεβαίωσε την σταθερή προτίμηση Κομοτηναίων αλλά και επισκεπτών προς τις πισίνες, αλλά και την έως τώρα καλή επισκεψιμότητα της φετινής χρονιάς, παρά την κακοκαιρία όπως επεσήμανε του Μαΐου αλλά και του Ιουνίου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.