Πηρε το τοπικο ντερμπι η ΑΕ Κομοτηνης

Οι «Κιτρινόμαυροι» επικράτησαν των «Φοιτητών» του ΑΣ Δημοκριτείου

Σε ένα εξαιρετικά αμφίρροπο παιχνίδι, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό, η ΑΕ Κομοτηνής επικράτησε με 61-54 του Δημοκριτείου σε ένα πολύ καλό ποιοτικά παιχνίδι. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου σημείωσε την τρίτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα ενώ αντίθετα η ομάδα του Φώτη Ζάντζα γνώρισε την δεύτερη ήττα στην φετινή διοργάνωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Καθοριστικός παράγοντας της αναμέτρησης ήταν οι περισσότερες λύσεις που βρήκε ο προπονητής της ΑΕΚ από τον πάγκο, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στους παίχτες που ηγήθηκαν της ομάδας του Παπαδόπουλου.

H εικόνα της αναμέτρησης

Και οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να παίξουν δυνατή άμυνα με το παιχνίδι να έχει ωραίο και γρήγορο ρυθμό με το Δημοκρίτειο να παίρνει κεφάλι στο σκορ, προηγούμενο με 11-16 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στη συνέχεια με τον Πασσαλίδη να ηγείται στο σκοράρισμα, οι τυπικά γηπεδούχοι της ΑΕ Κομοτηνής πήραν τα ηνία στο σκορ, φτάνοντας στο 30-23, το οποίο και ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕ Κομοτηνής ήλεγχε πλήρως την αναμέτρηση παρά τις συνεχείς προσπάθειες των «Φοιτητών» να αντιστρέψουν την κατάσταση. Με αντεπίθεση στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, οι παίχτες του Δημοκριτείου μείωσαν στους 7 (45-38) δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η αντεπίθεση συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό με όπλο την πιεστική άμυνα, φτάνοντας πολύ κοντά σε αρκετές περιπτώσεις (48-45 στο 34΄, 54-50 στο 38΄) με τους «Κιτρινόμαυρους» να χαμογελούν τελικώς παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα σε ένα παιχνίδι διαφήμιση για το μπάσκετ της Κομοτηνής, το οποίο δυστυχώς λόγω των μέτρων δεν έδωσε την δυνατότητα στους φίλους του αθλήματος να το παρακολουθήσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την θέληση των δύο ομάδων για νίκη το παιχνίδι ήταν εξαιρετικό και ποτέ δεν ξέφυγε από τον έλεγχο. Μάλιστα στο τέλος η μία ομάδα χειροκρότησε την άλλη, δείχνοντας πως στο μπάσκετ της Κομοτηνής υπάρχει αθλητικός πολιτισμός.

Διαιτητές : Ντούρας, Τσαχιρίδη

Δεκάλεπτα : 1-16, 30-23, 45-38, 61-54

Επιμέρους Δεκάλεπτα : 11-16, 19-07, 15-15, 16-16

Α.Ε.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Παπαδόπουλος Ν.) : Μπορμπίδης Αν., Κυμπάρης 3p(1), Τσαχιρίδης 2re,  Πασσαλίδης 28p(2), 17re, Σαββίδης 6p, 7re, Αθανασίου, Πλατνάρης 2p, 7re, Γκιρίτσης 4p, 4re, Ζαπαντιώτης 10p, Πίτατζης 2p, Πιπιλιός 8p, 8re, Κούγιας 4re.

Α.Σ. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ (Ζαντζας Φ.) : Μακρής 3(1), Τσουμπρής 4, Παπαζήσης, Μερισιώτης 4, Σκουτέλης 24(2), Μάρκου Λ., Μπελεγράτης 4, Κυριαζίδης 1, Μαρκου Μ., Φοντούλης, Μαρκογιαννάκης 14.

 

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.