Πιο στενη συνεργασια αποκτουν Δημος Κομοτηνης και ΓΣΕΒΕΕ

Οι δυνατότητες συνεργασίας και η δυνατότητα δημιουργίας Open Mall στην Κομοτηνή στην ατζέντα της συζήτησης Γ. Καββαθά- Γ. Πετρίδη

Τις δυνατότητες συνεργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας με τον Δήμο Κομοτηνής σε μια σειρά θεμάτων -μεταξύ των οποίων η δημιουργία open mall στην πόλη μας αλλά και η στήριξη της επιχειρηματικότητας- συζήτησαν την Παρασκευή 18 Μαΐου ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης
 
Ο κ. Καββαθάς βρέθηκε στον Δήμο Κομοτηνής στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί με αφορμή την Έκθεση Ανατολική Μακεδονία Θράκη, και συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣ κ. Ανέστη Βαφειάδη και μέλη των Συλλόγων Επαγγελματιών της Ροδόπης. 

Παραγωγική συζήτηση 

Εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο του χαρακτήρισε τον κ. Καββαθά ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος μίλησε για πολύ παραγωγική συζήτηση σε σχέση τόσο με το ευρύτερο πλαίσιο της επιχειρηματικότητας σε επίπεδο χώρας όσο και σε στενότερο στην περιοχή μας.
 
Δεσμεύτηκε δε πως η συζήτηση αυτή θα συνεχιστεί στην πράξη τόσο επάνω στα ζητήματα που βάζουν οι επαγγελματίες της περιοχής όσο και η ΓΣΕΒΕΕ.
 
Η συζήτηση, πέρα από το σύνολο, επικεντρώθηκε στους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης, όπου και σύμφωνα με τον κ. Πετρίδη αναδείχτηκε η καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος με τους επαγγελματίες, η οποία θεωρεί πως είναι υποδειγματική μιας και τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις λαμβάνονται σε συνεργασία και διαβούλευση με αυτούς.
 
Τόνισε πάντως πως αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα ακολουθήσει, και όχι όσα συζητούνται σε μια επίσκεψη. 

Αλληλοστήριξη με τον Δήμο Κομοτηνής 

Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, έγινε μια γενική συζήτηση σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα αλλά και την ίδια τη λειτουργία των ΟΤΑ και των εξελίξεων στον χώρο της αυτοδιοίκησης με την «μεταρρύθμιση» που προχωρά η κυβέρνηση, καθώς και ειδικότερα θέματα που άπτονται της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην πόλη.
 
Όπως ανέφερε, η κατεύθυνση είναι στη συνεργασία και στη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα οι κλάδοι της εστίασης και της αναψυχής, που είναι και άμεσα εξαρτημένοι από την τοπική αυτοδιοίκηση. 
 

Ο κ. Καββαθάς εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Κομοτηνής κατέθεσε την βούληση να βοηθήσει για τα θέματα αυτά σε μια γενικότερη δύσκολη περίοδο για την επιχειρηματικότητα, όταν μάλιστα οι οικονομικές δυνατότητες των ΟΤΑ είναι περιορισμένες.
 
«Αυτή η πρώτη επαφή ήταν ο θεμέλιος λίθος μιας συνεχιζόμενης και συνεχούς συνεργασίας με το Δήμο Κομοτηνής, την ΓΣΕΒΕΕ και την τοπική Ομοσπονδία» ανέφερε, μιας και η ζωή μιας πόλης στηρίζεται όχι μόνο οικονομικά, αλλά και σε επίπεδο εμφάνισης και ζωής στην επιχειρηματικότητά της. 

Στήριξη και στο θέμα δημιουργίας Open Mall 

Μία συνεργασία που θα μπορούσε να γίνει άμεσα, είναι και η διαμόρφωση του νέου Κανονισμού για τα τραπεζοκαθίσματα, για τον οποίο ο κ. Καββαθάς τόνισε πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία και, αν χρειαστεί, και υποστήριξη από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ για την Κανονιστική Διάταξη.
 
Άλλωστε η Συνομοσπονδία έχει σημαντική εμπειρία, μιας και έχει διαχειριστεί ανάλογα θέματα στον μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας, τον Δήμο Αθηναίων.
 
Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα της δημιουργίας Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου στην Κομοτηνή, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.
 
Σε αυτό πρότεινε πως θα μπορούσε να συμμετάσχει ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΒΕ ή ένα συνεργατικό σχήμα στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η ΕΣΕΕ, σημειώνοντας πως αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στους περιφερειακούς Δήμους, που έχουν κτίρια που χρειάζονται αναπαλαίωση να την χρηματοδοτήσουν, αλλάζοντας την αισθητική της πόλης.
 
Κατά τη συνάντηση ενημέρωσε τέλος τον κ. Πετρίδη και για το πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας, που δίνει τη δυνατότητα πρόληψης κινδύνου κλεισίματος επιχειρήσεων, στο οποίο και έλαβε την συμπαράστασή του, αν και οι Δήμοι δεν μπορούν να συμμετάσχουν άμεσα σε αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.