Πιο λιτη, λογω εθνικου πενθους, η λιτανεια των εικονων την παραμονη της Αγιας Παρασκευης στην Κομοτηνη (+Gallery)

Συνοδεία των ιεροψαλτών της Μητρόπολης έγινε λιτανεία της Εικόνας της Αγίας μαζί με την Εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής

Στην Κομοτηνή έφτασε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Ιουλίου, παραμονή της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής, η Εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής απότην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Μετά την υποδοχή της πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτηΕλευθερουπόλεωςκ. Χρυσοστόμου, συγχοροστατούντων του ΘεοφιλεστάτουΕπισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου, και του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Η εικόνα έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους όσους κατάγονται από την Ανατολική Θράκη και μετά τον Εσπερινό έγινε η λιτανεία τόσο της εικόνας της Παναγίας όσο και της εικόνας της Αγίας Παρασκευής, στην οποία δεν υπήρχε άγημα και στρατιωτική μουσική, λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στην Αττική.

Η λιτανεία έτσι σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, έγινε απλά, με πολλούς ιεροψάλτες από την περιοχή μας να πλαισιώνουν τις εικόνες μαζί με τους ιερείς της μητρόπολης και να ψάλλουν την παράκληση της Παναγίας, αποδίδοντας τιμή στην Θεοτόκο αλλά και στην Αγία Παρασκευή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.