Πιο κοντα στην κοινωνια ΕΕΕΕΚ και Ειδικο Σχολειο Κομοτηνης

Άνοιγμα ώστε να έρθουν οι Κομοτηναίοι πιο κοντά στα παιδιά των δύο σχολείων μέσα από τα χριστουγεννιάτικα bazaar τους

Συνεχίζεται μέχρι και σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το bazaar του  ΕΕΕΕΚ Κομοτηνής και του Ειδικού Σχολείου Κομοτηνής, που ανοίγονται στην κοινωνία μέσα από τα προϊόντα που διαθέτουν, πολλά από τα οποία δημιούργησαν τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά.
 

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το Ειδικό Σχολείο Κομοτηνής πραγματοποιεί bazaar, όμως αποφάσισαν να το πραγματοποιήσουν μαζί με το ΕΕΕΕΚ ώστε να ανοιχτούν στην κοινωνία με σκοπό τα μέλη της να γνωρίσουν τόσο τα παιδιά που φοιτούν σε αυτή, όσο και  το έργο τους.
 
Όπως σημείωσε η  φυσικοθεραπεύτρια του σχολείου κ. Χριστίνα Κούτρα, μέσα από αυτήν την κίνηση επιθυμούν να δείξουν πως «και το σχολείο αυτό υπάρχει και τα παιδιά υπάρχουν, και μάλιστα είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας» για αυτό και σε μερικές ημέρες θα βγουν για να πουν τα κάλαντα σε υπηρεσίες της πόλης.
 
Παρών στο bazaar ήταν και ασκούμενοι φοιτητές του τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, με την κ. Άννα Φιλιππίδου, που ολοκληρώνει την πρακτική της άσκηση, να δηλώνει ιδιαίτερα ευχαριστημένη από τη συνεργασία και την εμπειρία, μιας και γνώρισε και ήρθε σε επαφή με καταστάσεις που δεν περίμενε, όμως την βοήθησαν να εντρυφήσει στο κομμάτι της ειδικής αγωγής, το οποίο πλέον θεωρεί ιδανικό για τον τομέα και την κατεύθυνσή της.
 

Από την πλευρά του ΕΕΕΕΚ εκτέθηκαν πολλές κατασκευές, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν για την ενίσχυση των δράσεων του, όπως σχολικές εκδρομές, κατασκευές γλυκών-φαγητών, σχολικά προγράμματα, ακόμα και το μάθημα της κηπουρικής, προϊόντα από το οποίο διατίθενται προς πώληση στους Κομοτηναίους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.