Πιο «γλυκα» Χριστουγεννα με χειροποιητα ειδη απο bazaar του Συλλογου «Γλυκος Κοσμος»

Σοφία Φαναρά «Ο διαβήτης είναι τρόπος ζωής και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν»

Μία σημαντική οικονομική ενίσχυση, προκειμένου να συνεχίσει τις δράσεις του για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του διαβήτη, απέφερε για τον Σύλλογο «Γλυκός Κόσμος» το διήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar που διοργάνωσε την Παρασκευή και το Σάββατο στη Λέσχη Κομοτηναίων. Το κοινό της πόλης μας αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία και αγόρασε κάποιες από τις πανέμορφες χειροποίητες κατασκευές που εκτίθεντο στο bazaar.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών, Σοφία Φαναρά, δεν έκρυψε την χαρά της για την ενθαρρυντική ανταπόκριση του κόσμου, ενώ ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία, το πρωτεύον αγαθό για τον άνθρωπο. 

Ανοιχτός για ενημέρωση και συμβουλές ο Σύλλογος Διαβητικών

Στο μήνυμά της προς τους διαβητικούς, υπογράμμισε καταρχήν ότι «ο διαβήτης είναι τρόπος ζωής και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν». Ταυτόχρονα, τους προέτρεψε να μη διστάζουν να απευθύνονται στον Σύλλογο και γενικά να αναζητούν ενημέρωση και συμβουλές. Και τούτο, διότι όπως παρατήρησε, ο κόσμος είναι ακόμα διστακτικός, ενώ αρκετοί θεωρούν ότι γνωρίζουν όλες τις πτυχές της νόσου.

«Ορισμένες φορές μπερδεύουν και τους συλλόγους», παρατήρησε, διευκρινίζοντας ότι «εμείς δεν είμαστε πολιτιστικός σύλλογος για να πει κανείς ότι δε χρειάζεται να γραφτεί, επειδή είναι και σε άλλους συλλόγους γραμμένος». Η δραστηριοποίηση του συλλόγου έχει να κάνει με ιατρικά θέματα, αφού αναπτύσσει συνεργασίες με διακεκριμένους γιατρούς, που προσφέρουν τα «φώτα» τους σε όσους νοσούν από διαβήτη. Επιπλέον, ο Σύλλογος «Γλυκός Κόσμος» μπορεί να παράσχει συμβουλές στους νοσούντες, αναφορικά με τα δικαιώματα που έχουν εξ αιτίας αυτής τους της πάθησης. «Υπάρχουν πάρα πολλά άτομα, που δεν ξέρουν τα δικαιώματά τους σαν ασθενείς», σημείωσε η κ. Φαναρά κλείνοντας, επισημαίνοντας παράλληλα πως, «τα εν λόγω δικαιώματα είναι πάρα πολλά».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.