Πινακες ζωγραφικης στους διαδρομους του Σισμανογλειου Νοσοκομειου Κομοτηνης

Από τον νεοϊδρυθέντα ηλεκτρονικό Ροταριανό Όμιλος «Πανελλήνιο»

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ο ηλεκτρονικός Ροταριανός Όμιλος «Πανελλήνιος», ο πρώτος υπό αυτή τη μορφή στην Ελλάδα, πραγματοποίηση την πρώτη του δράση, τοποθετώντας πίνακες ζωγραφικής στους διαδρόμους του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Κατόπιν προτροπής μίας νοσηλεύτριας και του Διοικητή του Νοσοκομείου για 3 πίνακες, ο Ροταριανός Όμιλος «Πανελλήνιος» ανέλαβε από μόνος του να παραδώσει 15, μερικοί από τους οποίους περιλαμβάνουν εικόνες από κινούμενα σχέδια για την παιδιατρική κλινική. Μετά την τοποθέτησή τους ακολούθησε εθελοντική αιμοδοσία από κάποια μέλη του Ομίλου.
 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο ηλεκτρονικός Όμιλος «Πανελλήνιος» αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας, ώστε να ενώσει Έλληνες που θέλουν να προσφέρουν, από όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Κομοτηναίοι όπως ο Νικόλαος Τσανίδης που σπουδάζει εδώ και μερικά χρόνια στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος Γιώργος Προυσανίδης και ο Γραμματέας Γιώργος Κάλφας που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο, αλλά και άλλοι Έλληνες από την Αθήνα, την Κέρκυρα, την Κομοτηνή, το Βέλγιο έως και το Σαν Φρανσίσκο είναι μέλη του Ομίλου. Επίσης σημαντικό είναι πως αυτοί οι επιστήμονες και επαγγελματίες που πλαισιώνουν το δυναμικό του Ομίλου έχουν σχεδόν όλοι ηλικία μικρότερη των 40 ετών. Η υπόσχεσή τους είναι να βοηθούν καθημερινά τις τοπικές κοινωνίες, όπου κατοικούν, καθώς η θέλησή τους για προσφορά και η εμβέλεια δράσης τους δεν περιορίζονται από σύνορα.
 

Ο ηλεκτρονικός Ροταριανός Όμιλος «Πανελλήνιος» είναι η νέα προσθήκη στους Ομίλους της Ελλάδας, καθώς έλαβε τη χάρτα αναγνώρισης στο Ινστιτούτο του Διεθνούς Ρόταρυ στη Θεσσαλονίκη στις 8 Οκτωβρίου. Επίσης, είναι ο πρώτος Ροταριανός Όμιλος στην Ελλάδα που αξιοποιεί τις δυνατότητες του Skype, ώστε να πραγματοποιούνται οι συναντήσεις των μελών. Με την ευκαιρία της πρώτης δράσης, σύσσωμα τα μέλη του Ομίλου, σε σχετικό τους μήνυμα, ευχαριστούν τον Χορηγό Όμιλο, Ροταριανό Όμιλο Καλαμαριάς αλλά και τους παρακάτω ροταριανούς για τη βοήθειά τους: Τον Ειδικό Βοηθό Διοικητή με τεράστια προσφορά στην ίδρυση Στράτο Βλασακίδη. Το Διοικητή της Ροταριανής Περιφέρειας 2484 Κώστα Πετρίδη, που από την πρώτη στιγμή βοήθησε να γίνουν όλα όπως πρέπει και να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά ζητήματα. Τον προδιοικητή Κώστα Καρβούνη που με την εμπειρία του ήταν δίπλα τους και τους καθοδηγούσε σε όλα τους τα βήματα. Τέλος, τον προδιοικητή της 2470 Ροταριανής Περιφέρειας, μέλος του νομοθετικού συμβουλίου του Ρόταρυ και εκπρόσωπος Rotary Foundation για την Ελλάδα, Λορέντζο Καζάπη για τη διακριτική αλλά ουσιώδη συμβολή του στην προσπάθεια αυτή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.