«Πιεση» για το καμπινγκ Φαναριου στην Υπουργο Τουρισμου

Με σκοπό να προχωρήσει η ανάπλασή του από την ΕΤΑΔ

Να ασκήσει πίεση προς την ΕΤΑΔ, ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση του κάμπινγκ Φαναρίου, για την οποία υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στο ΠΕΠ ΑΜΘ μόνο για αυτή και έτοιμη τη χρηματοδότηση, αρκεί να καταθέσει πρόταση η εταιρεία, ζήτησε από την Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά η πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κομοτηνής κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου.
 
Η κ. Στογιαννίδου περιέγραψε την κατάσταση, σημειώνοντας πως το μεγαλύτερο κομμάτι της παραθαλάσσιας περιοχής του Φαναρίου, μαζί με το κάμπινγκ, ανήκει στην ΕΤΑΔ, εκφράζοντας την πάγια θέση εκ μέρους της διοίκησης του δήμου πως κομμάτια σαν και αυτά θα πρέπει να περάσουν στους Δήμους, και να μην τα διαχειρίζεται μια εταιρεία στην Αθήνα που είναι αποκομμένη από την τοπική κοινωνία και τα προβλήματά της.
 
Επίσης η κ. Στογιαννίδου εξήγησε προς την υπουργό για το κάμπινγκ πως υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση στο ΠΕΠ ΑΜΘ, με την οποία προτείνεται η χρηματοδότηση 2.800.000 ευρώ σε ένα πρόγραμμα που είναι ονοματισμένο υπέρ της ΕΤΑΔ και περιμένει την πρόταση για την ανάπλαση. Ένα σχέδιο μάλιστα το οποίο έχει κατασταθεί γνωστό σε μια σειρά διοικήσεων της ΕΤΑΔ, και απομένει μόνο να κατατεθεί η πρόταση για να εγκριθεί και να χρηματοδοτηθεί.
 
Το σχέδιο αυτό αφορά την ανάπλαση του κάμπινγκ και της περιβάλλουσας παράλιας περιοχής, το οποίο θα αλλάξει μία περιοχή, όπου η ΕΤΑΔ δεν έχει επενδύσει για πολλά χρόνια, αλλά και την εικόνα της ευρύτερης περιοχής του Φαναρίου.
 
«Ενώ λοιπόν υπάρχει συγκεκριμένη χρηματοδότηση, αναμένουμε την υποβολή της πρότασης από την ΕΤΑΔ ώστε να υλοποιηθεί το έργο» σημείωσε η κ. Στογιαννίδου, τονίζοντας πως μέχρι και σήμερα, μολονότι δεν έχει λήξει η προθεσμία, η πρόταση δεν έχει υποβληθεί.
 
«Για εμάς αυτό το ζήτημα δημιουργεί αφενός αγωνία για το πότε θα γίνει αφετέρου μια καθυστέρηση στην αναβάθμιση της περιοχής γιατί όσο πιο γρήγορα υποβληθεί η πρόταση τόσο πιο γρήγορα θα χρηματοδοτηθεί και υλοποιηθεί το έργο» εξήγησε η κ. Στογιαννίδου. Για αυτό και ζήτησε από την κ. Κουντουρά, στο μέτρο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της να επιληφθεί του θέματος και να ασκηθεί η δέουσα πίεση και από πλευράς της ώστε να υλοποιηθεί το έργο, που θα αναμορφώσει την περιοχή, θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και θα βελτιώσει την όλη εικόνα της περιοχής του Φαναρίου που έχει για χρόνια «αφεθεί» στην τύχη της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.