Πετρος Δημοπουλος: «Στοχος μας να δημιουργησουμε ανθρωπους που να αγαπανε το ποδοσφαιρο και να το υπηρετουν στο μελλον απο πολλα ποστα»

«Δεν πρέπει να κοιτάμε τις πρόσκαιρες επιτυχίες αλλά το μέλλον του τόπου μας»

Ο Πέτρος Δημόπουλος είναι ένας άνθρωπος που ζει για το ποδόσφαιρο. Από μικρή ηλικία θυμάται τον εαυτό του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα ακολουθώντας τον πατέρα του Γιάννη που πέρασε από τον πάγκο πολλών ομάδων και του μετέδωσε το «μικρόβιο» του ποδοσφαίρου. Πλέον ο Πέτρος, έχοντας λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις συνεχίζει με πάθος την αγάπη του και προσπαθεί να την μεταλαμπαδεύσει στην επόμενη γενιά της Ροδόπης έχοντας θέση στην ακαδημία «Θράκες» και στην τεχνική ηγεσία του Ορφέα Στρύμης.

 

Ο νεαρός και φιλόδοξος τεχνικός μίλησε στην εκπομπή «Αρχίζει το Ματς» και τον Βασίλη Στοάκη για το εγχείρημα συνεργασίας των δύο πλευρών και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στα παιδιά, για την επόμενη ημέρα του ποδοσφαίρου της Ροδόπης και γενικά για την κατάσταση που επικρατεί.

 

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

 

«Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα και ευχόμαστε να μην υπάρχουν απρόοπτα»

ΠτΘ: Με δεδομένο πως η χρονιά ξεκινάει υπό τη σκιά του κορωνοϊού, η Ακαδημία «Θράκες» έχει προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν;

Π.Δ.: Προσπαθούμε να τηρήσουμε τα μέτρα που έχουν ζητηθεί. Δυστυχώς δεν εξαρτάται η κατάσταση από εμάς. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει η στραβή. Σίγουρα γνωρίζουμε πως τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά εμείς οργανωνόμαστε για το καλύτερο με την ευχή να μην έχουμε κάποιο απρόοπτο που θα μας τραβήξει πίσω.

 

«Στόχος της συνεργασίας των Θρακών με τον Ορφέα Στρύμης είναι να πάρουν χρόνο συμμετοχής νεαρά παιδιά»

 

ΠτΘ: Από πέρυσι έχει ξεκινήσει ένα project, μία συνεργασία ανάμεσα στους «Θράκες» και τον Ορφέα Στρύμης με στόχο την ανάδειξη νέων αθλητών. Πώς πάει αυτή η προσπάθεια;

Π.Δ.:  Έχουμε άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο του Ορφέα κ. Κουκουλάκη και με την ακαδημία Θράκες. Εγώ είμαι συνδετικός κρίκος σε αυτήν την συνεργασία. Εμείς βγάλαμε δελτίο στα παιδιά του Κ16 ενώ κάποια παιδιά που είναι 17 χρονών θα συνεχίσουν να στελεχώνουν την ομάδα. Στόχος του εγχειρήματος είναι να βγάλουμε ποδοσφαιριστές στο νομό. Δεν υπάρχει παιδικό πρωτάθλημα και θέλουμε αγώνες για τα παιδιά. Χωρίς αγώνες τα παιδιά δεν βελτιώνονται. Δεν μπορούμε κάθε εβδομάδα να πηγαίνουμε σε άλλους νομούς για φιλικά παιχνίδια. Γενικότερα έχουμε ένα πλάνο ένταξης όλων των παιδιών στην ομάδα. Στόχος μου είναι κάποια παιδιά από αυτά να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια στο νομό μας και γιατί όχι σε μεγαλύτερο επίπεδο.

 

ΠτΘ: Διαπιστώνουμε μία φθίνουσα πορεία και στην κατάσταση του νομού μας, ιδιαίτερα στο αναπτυξιακό κομμάτι. Πώς το βιώνεις εσύ από τη δική σου οπτική γωνία;

Π.Δ.:  Είναι ένα εθνικό πρόβλημα. Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια μία φθίνουσα κατάσταση και στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και νομίζω πως φαίνονται τα κατάλοιπα της οικονομικής κρίσης. Ο τόπος μας πάντα δεν ήταν σε υψηλά στάνταρ και φαίνεται το πρόβλημα ιδιαίτερα εδώ. Το πληθυσμιακό παίζει ρόλο. Πολύς κόσμος έχει φύγει στο εξωτερικό και τα χωριά του νομού μας πλέον δυσκολεύονται να επιβιώσουν. Έτσι εξαφανίζονται από τον χάρτη ιστορικές ομάδες του νομού. Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τα παιδιά στο άθλημα και να τους δημιουργήσουμε την θέληση και το πάθος για το ποδόσφαιρο και να το υπηρετούν από κάθε πόστο. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν παράγοντες, διαιτητές, φίλαθλοι και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου του νομού.

 

«Οι ομάδες θέλουν τα παιδιά της περιοχής απλά συμβιβάζονται πολλές φορές με την εύκολη λύση των φοιτητών»

ΠτΘ: Πιστεύεις πως είναι λάθος για τις ομάδες να στηρίζονται στους φοιτητές;

Π.Δ.: Δεν νομίζω πως οι ομάδες δεν θέλουν τα παιδιά του τόπου μας.  Απλά πολλές φορές η στελέχωση από φοιτητές είναι η εύκολη λύση. Είναι σημαντικό για τις ομάδες να έχουν παιδιά από τον τόπο, να αγαπούν τη φανέλα και να φέρνουν και κόσμο στο γήπεδο. Δυστυχώς καμία φορά οι καταστάσεις δεν βοηθούν.

 

ΠτΘ: Κλείνοντας, ποια είναι η ευχή σου για το αύριο του ποδοσφαίρου της Ροδόπης;

Π.Δ.:  Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τα παιδιά στο νομό μας. Ο κανονισμός για τη συμμετοχή ενός Κ18 στην Α΄ κατηγορία και δύο στην Β΄ θα βοηθήσει τα παιδιά να πάρουν συμμετοχές. Οι ομάδες στηρίζουν την απόφαση και έμαθα πως η πλειοψηφία ήταν θετική προς αυτήν την κατεύθυνση. Πρέπει να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας. Δεν πρέπει να κοιτάμε τις πρόσκαιρες επιτυχίες αλλά το μέλλον του τόπου μας. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.