Πεθανε ο βουλευτης του ΠΑΣΟΚ Γιωργος Παπαδημητριου

Απεβίωσε ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παπαδημητρίου.

Ο Γ.Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944 και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης στη Γερμανία.

Στην πλούσια επιστημονική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται συνεργασίες με το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ, τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλ ειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε μέλος του Ιδρύματος Τρίτση, νομικός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών.

Υπήρξε επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Αθήνα 2004», μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, πρόεδρος του Ιδρύματος Μάνεση και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την περίοδο 2000-2004, υπήρξε επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση του Κυπριακού. Το 2003, τιμήθηκε με το παράσημο «Ανώτερος Ταξιάρχης», του Τάγματος Μακαρίου Γ’ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβριο του 2007. Την έδρα του αναμένεται να καταλάβει ο πρώτος αναπληρωματικός στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μπεριάτος.

Συλλυπητήριες δηλώσεις

«Ο αδόκητος θάνατος του Γιώργου Παπαδημητρίου είναι μία μεγάλη απώλεια για την Ελλάδα, για την Βουλή, για την επιστήμη, για την πολιτική» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

«Ο Γιώργος Παπαδημητρίου υπήρξε κορυφαίος επιστήμων, με ευρωπαϊκή και διεθνή εμβέλεια. Ένας πνευματικός άνθρωπος με αναγνωρισμένη συμβολή στην πολιτιστική ζωή του τόπου.

Υπηρέτησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ από κορυφαίες θέσεις ευθύνης, με καθολική αναγνώριση και παραδειγματικό ήθος. Προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην πατρίδα με τη συμβολή του σε κρίσιμες στιγμές της προσπάθειας για την ένταξη και επανένωση της Κύπρου, αλλά και της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Ήταν ένας προοδευτικός πολιτικός, με λόγο και έργο που τίμησε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη.

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου ήταν ένας αγαπητός φίλος, ένας ξεχωριστός συνεργάτης. Δίδαξε με τη στάση του τι θα πει ακαδημαϊκό και πολιτικό ήθος, ανθρώπινη ευαισθησία, δημόσια ευθύνη. Στη σύζυγό του Άννα, στον γιο του Αλέξανδρο, καθώς και στην υπόλοιπη οικογένειά του, εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και την συμπαράστασή μου» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.