ΠΕΡΠΑΤΩ: Θελει αξιοποιηση χωρου στο καμπινγκ Φαναριου για καθολικα προσβασιμες τουριστικες εγκαταστασεις

Επιστολή Στυλιανίδη προς τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ για την προώθηση του αιτήματος παραχώρησης της έκτασης

Να δώσει νέα τουριστική πνοή σε έναν χώρο που για χρόνια μένει αναξιοποίητος στο Φανάρι Ροδόπης φιλοδοξεί ο Σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ, εκπονώντας ένα σχέδιο για τη δημιουργία θερινών εγκαταστάσεων κάμπινγκ που κύριο χαρακτηριστικό τους θα είναι η καθολική πρόσβαση.

Ο χώρος που προκρίθηκε ως ο καταλληλότερος για το εν λόγω εγχείρημα είναι ένας χώρος 4.800 τ.μ. και βρίσκεται στο κάμπινγκ Φαναρίου. Πρόκειται για ένας χώρο που ως γνωστόν ανήκει στην κυριότητα της ΕΤΑΔ, εξ ου και απαιτείται πρωτίστως η έγκριση του φορέα προκειμένου να ακολουθήσουν οι όποιες ενέργειες καταστήσουν εφικτή τη μεταφορά του έργου από το «χαρτί» στην πραγματικότητα.

Εξ ου και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, αντιλαμβανόμενος τη δυναμική που μπορεί να προσδώσει στην περιοχή το έργο, ανέλαβε την πρωτοβουλία να αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της ΕΤΑΔ. Σε αυτήν ο βουλευτής, αφού παραθέτει αναλυτικά το έργο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα ο Σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ προωθεί το αίτημα για παραχώρηση της επίμαχης έκτασης.

«Φανταζόμαστε έναν πράσινο χώρο δίπλα στην θάλασσα που θα μπορεί να φιλοξενήσει τον οποιονδήποτε»

Γράφει λοιπόν ο βουλευτής για την υποστήριξη του αιτήματος:

«Ο Σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ και η ΚΟΙΝΣΕΠ ΚΕΑΔΑ έχουν οραματιστεί τον τόπο μας προσβάσιμο για όλους τους πολίτες και τους φιλοξενούμενους. Σύμφωνα με αυτό το όραμα κινείται και η ιδέα για την δημιουργία ή και διαμόρφωση ενός χώρουτουριστικής κατεύθυνσης και καθολικής πρόσβασης.

Η ομάδα αυτή επιθυμεί να αναλάβει ένα βιώσιμο έργο συμπεριληπτικού τουρισμούσε θερινές εγκαταστάσεις κάμπινγκ με ποικίλα χαρακτηριστικά όσον αφορά τις εγκαταστάσεις/τους χώρους διαμονής (μόνιμοι, ημιμόνιμοι, αυτόνομες σκηνές κλπ.) και τις μορφές τουρισμού (ψυχαγωγικός και θεραπευτικός) αλλά πάντα με βασικό κοινό χαρακτηριστικό την προσβασιμότητα.

Η συμμετοχή όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών είναι ο βασικός στόχος. Αυτό ακολουθείται όχι μόνο στους χώρους διαμονής αλλά και στις δραστηριότητες που σχεδιάζονται. Δραστηριότητες αθλητικές (καλαθοσφαίριση, αντισφαίριση, πετοσφαίριση, κανό καγιάκ κ.ά.), ψυχαγωγικές (προσβάσιμες προβολές ταινιών για κωφά και τυφλά άτομα, ψάρεμα, προσβάσιμο μπαρ, πλήρης πρόσβαση στην θάλασσα κ.ά.) και θεραπευτικές/εκπαιδευτικές στον χώρο της κινητικής και της αναπτυξιακής βλάβης (εκπαιδευτικά καμπ, υδροθεραπεία κ.ά.)

Συνοπτικά φανταζόμαστε έναν πράσινο χώρο δίπλα στην θάλασσα που θα μπορεί να φιλοξενήσει τον οποιονδήποτε».

«Το έργο αυτό θα ενισχύσει τουριστικά και αναπτυξιακά τη Θράκη»

«Με αφορμή όλα τα παραπάνω και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας θα ήθελα να ζητήσω την υποστήριξη σας στη διεκδίκηση της παραχώρησης συγκεκριμένου χώρου 4.800 τ.μ. στο κάμπιγνκ Φαναρίου, ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων τουΔημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε), έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα προσβάσιμο κάμπινγκ για όλους» σημειώνει στη συνέχεια ο βουλευτής, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως «ο Σύλλογος ΠΕΡΠΑΤΩ έχει ήδη εκπονήσει ένα αρχικό πλάνο της διαμόρφωσης καικατασκευής του συγκεκριμένου χώρου και έχει κάνει την απαραίτητη έρευνα γιαπιθανές χρηματοδοτήσεις αρχικά με την διαχειριστική αρχή της Περιφέρειας ΑΜΘτου συγκεκριμένου εγχειρήματος και το επόμενο διάστημα θα προβεί σε ενέργειεςγια την διερεύνηση χρηματοδότησης μέσω δωρεών από Ιδρύματα καθώς διαθέτει εμπειρία στον τομέα αυτό».

Ο κ. Στυλιανίδης κατακλείει την επιστολή του επισημαίνοντας πως «το έργο αυτό θα ενισχύσει τουριστικά και αναπτυξιακά τη Θράκη, αναδεικνύοντας διεθνώς το πιο ανθρώπινο πρόσωπο της Ελλάδας. Οι παραπάνω ενέργειες μας μπορούν να επιτευχθούν, μόνο όταν γίνει η παραχώρηση χώρου προς το Σύλλογο για να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα ενδεχόμενα δωρεάς από διάφορες πηγές.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ τη στήριξη σας προσωπικά και φυσικά την υποστήριξη του φορέα που εκπροσωπείτε.

Να τονίσω ότι το έργο θα συμβάλει και στην αξιοποίηση του υπόλοιπου χώρου του camping και της παραλίας, δημιουργώντας πρόσθετα κίνητρα για τηνπροσέλκυση τουρισμού και αναδεικνύοντας τη Θράκη και την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή πρωτοπορία του συμπεριληπτικού τουρισμού με καθολική πρόσβαση.

Βέβαιος για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον σου, ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατις ενέργειες σου».

Να σημειωθεί ότι την επιστολή συνοδεύει σχετικό φωτογραφικό υλικό από το χώρο, όπως είναι σήμερα πλήρως αναξιοποίητος και όπως θα μπορούσε να διαμορφωθεί μετά την παραχώρηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.