«Περπατω» και «Ηροδικος» ζητουν την ψηφο ολων μας!

Συμμετέχουν σε ψηφοφορία εταιρίας για χρηματοδότηση ΜΚΟ

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία της Global Sustain η οποία διεξάγεται στο facebook και αφορά χρηματοδότηση για ΜΚΟ, συμμετέχουν ο Σύλλογος «Περπατώ» και ο Α.Σ. ΑμεΑ «Ηρόδικος».

 
 

Στην μετατροπή του οχήματος μεταφοράς μελών του Συλλόγου τα χρήματα στον «Περπατώ»

 
Σε περίπτωση που ο σύλλογος «Περπατώ» γίνει αποδέκτης της χρηματοδότησης τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην μετατροπή του οχήματος μεταφοράς μελών του Συλλόγου. Να θυμίσουμε ότι έπειτα από την χορηγία της VISA EUROPE ο Σύλλογός έγινε αποδέκτης ενός νέου μεταφορικού μέσου (MERCEDES SPRINDER VAN) για την κάλυψη των αναγκών του και κυρίως για την κάλυψη της τεράστιας ανάγκης μεταφοράς των μελών του τόσο στις καθημερινές τους μετακινήσεις όσο και στην μετακίνηση των μελών του προκειμένου να λαμβάνουν μέρος στις δράσεις που διοργανώνει.
 
Προκειμένου λοιπόν να μετατραπεί σε ένα απόλυτα ασφαλές και χρηστικό μεταφορικό μέσο κρίνεται αναγκαία η τοποθέτηση ειδικού συστήματος χρήσης, τοποθέτησης και πρόσδεσης ΑμεΑ και κυρίως χρηστών αναπηρικού αμαξιδίου. Έπειτα από την σχετική έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε θεωρείται ως το πλέον χρηστικό και με δυνατότητα προμήθευσης του στην ελληνική αγορά από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο το σύστημα smart floor με τα κάτωθι χαρακτηριστικά :
 
1. Πάτωμα : smartfloor 3360 mm για την τοποθέτηση σε οποιαδήποτε διάταξη των καθισμάτων και των αμαξιδίων
2. Συστήματα πρόσδεσης αμαξιδίων πλήρη 2 set
3. Ενισχυτικές ράγες για την πρόσδεση και συγκράτηση του πατώματος σύμφωνα με την νομοθεσία.
4. Επένδυση πατήματος με τάπητα πλενόμενο, επένδυση θόλων με τσόχα.
5. Τέσσερα (4) καθίσματα με ζώνες ασφαλείας κατηγορίας Μ1 ΜΒ tunja.
6. Smart leg κατάλληλα να προσαρμόζονται επί των ραγών πρόσδεσης και του Smart fllor του αυτοκινήτου που φέρουν γρήγορο σύστημα απελευθέρωσης Quick releas system.
7. Βραχίονες στήριξης επί των καθισμάτων στην δεξιά πλευρά κάθε καθίσματος.
8. Ηλεκτρικό σκαλί στην δεξιά πόρτα Ευρωπαϊκής προέλευσης ελεγχόμενο από την θέση του οδηγού (προαιρετικό).
 
 

Για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη του αθλητισμού και των δεξιοτήτων των ΑΜΕΑ» τα χρήματα στον «Ηρόδικο»

 
Όσο αφορά τον Α.Σ. ΑμεΑ Ηρόδικος σε περίπτωση που γίνει αποδέκτης της χρηματοδότησης τα χρήματα θα κατευθυνθούν στην υλοποίηση του προγράμματος «Ανάπτυξη του αθλητισμού και των δεξιοτήτων των ΑΜΕΑ». Το πρόγραμμα προβλέπει την αγορά εξοπλισμού και συγκεκριμένα αθλητικών αναπηρικών αμαξιδίων και κάλυψη μισθολογικής δαπάνης για ένα ειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής στον αθλητισμό των Α.μεΑ. στα πλαίσια επίτευξης των σκοπών του Συλλόγου και ειδικότερα αφενός της εκμάθησης, ένταξης, προώθησης και ανάπτυξης του αθλητισμού των Α.μεΑ. στα ίδια τα Α.μεΑ. τα οποία αδυνατούν να αγοράσουν τα ίδια τον σχετικό εξοπλισμό (τουλάχιστον μέχρι το σημείο όπου υποχρεωτικά πρέπει να αγοράσουν εξοπλισμό αποκλειστικά κατασκευασμένο για τους ίδιους) και αφετέρου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις δράσεις του Συλλόγου προς τρίτους (σχολεία – Ημέρες Παραολυμπιακής Παιδείας, ΤΕΦΑΑ κοκ) προκειμένου να ενημερωθούν, να έρθουν σε επαφή και να εκπαιδευτούν στον αθλητισμό των ατόμων με αναπηρία.
 
 Συγκεκριμένα προβλέπεται η αγορά:
 

  • Έξι αθλητικών αμαξιδίων για το άθλημα του parabadminton και του τένις σε αμαξίδιο
  • Οχτώ αθλητικών αμαξιδίων ράγκμπυ (4 επιθετικά και 4 αμυντικά)
  • Πέντε αθλητικών αμαξιδίων καλαθοσφαίρισης
  • Κάλυψη μισθολογικής δαπάνης ενός καθηγητή φυσικής αγωγής, για ένα χρόνο με ημιαπασχόληση

 

Η Global Sustain  και η διαδικασία της ψηφοφορίας

 
Στο πλαίσιο της πολιτικής Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Global Sustain, στο τέλος κάθε οικονομικού έτους, προσφέρει ποσοστό των κερδών της για τη χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ). Με αυτό τον τρόπο, η Global Sustain αποσκοπεί στο να στηρίξει σημαντικά το έργο των ΜΚΟ, τόσο μέσω της οικονομικής ενίσχυσης αυτών όσo και μέσω της προβολής των δράσεων και των προγραμμάτων τους μέσω του www.globalsustain.org
 
 
Η τελική επιλογή των προγραμμάτων προς χρηματοδότηση βασίζεται:

  • Στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
  • Στη γνώμη της Ειδικής Επιτροπής, που συστάθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό.

Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά και πρέπει υποχρεωτικά να ψηφίσει τουλάχιστον δύο  ΜΚΟ. Δικαίωμα στην ψηφοφορία, η οποία λήγει στις 12 Δεκεμβρίου και ώρα 9.00 το πρωί, έχουν όλοι. Για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν μία έγκυρη διεύθυνση Ε-mail όπου θα τους σταλεί σύνδεσμος τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν, για να επιβεβαιώσουν την ψήφο τους.
Ακολουθούν οι ηλεκτρονικοί σύνδεσμοι τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να χρησιμοποιούν ανάλογα με την συσκευή μέσω της οποίας  επιλέγουν να ψηφίσουν:
Μέσω desktop: https://www.facebook.com/GlobalSustain/app/328997750532910/
Μέσω κινητού ή tablet: http://polls.globalsustain.org/index.php?pi=13&di=112042&error=noemail
 
Επισημαίνεται τέλος ότι η ψηφοφορία μέσω του browser internet explorer δεν είναι εφικτή.
 
Όσοι πιστοί λοιπόν αξίζει να ψηφίσετε τους δύο συλλόγους της πόλης μας και να συμβάλλεται στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους! 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.