Περιβαλλον και πολιτικη προστασια στο επικεντρο του Δημου Κομοτηνης

Το στίγμα της παρέμβασης που επιδιώκεται στους τομείς του περιβάλλοντος, της πολιτικής προστασίας στο Δήμο Κομοτηνής, έδωσε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Κυπριανίδης, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα με απόφαση του Δημάρχου Κομοτηναίων.

Ο κ. Κυπριανίδης, στην πρώτη του επαφή με τον τοπικό τύπο, με το νέο του θεσμικό ρόλο, αναφέρθηκε στην καθιέρωση της πράσινης εβδομάδας και στην υλοποίηση ενός ευρύτατου προγράμματος αναπλάσεων και δενδροφυτεύσεων το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα με αντίστοιχες παρεμβάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μίλησε εξάλλου για την ίδρυση του γραφείου πολιτικής προστασίας στο Δήμο Κομοτηνής, επισημαίνοντας παράλληλα και την ιδιαίτερη βαρύτητα που θα δοθεί και στον τομέα των κοιμητηρίων, ο οποίος βρίσκεται στις αρμοδιότητες του.


Ο νέος Αντιδήμαρχος ξεκινώντας το λόγο του αναφέρθηκε στα αισθήματα από τα οποία διακατέχεται με κυρίαρχο αυτό της ευθύνης καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά, καλείται μέσα από το νέο του θεσμικό ρόλο να υπηρετήσει «τις αρχές και τις αξίες μιας ιστορικής παράταξης που τόσα πολλά έχει προσφέρει σε αυτό τον τόπο».

Επιχειρώντας να αποτυπώσει το στίγμα της νέας αντιδημαρχίας, σημείωσε την αναγκαιότητα να ληφθούν πρωτοβουλίες για μια οικιστική παρέμβαση με αποφασιστικά και δημιουργικά βήματα. Υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα το πράσινο να κάνει την επίθεση στο γκρίζο, στο λευκό και στο άχρωμο και να υπερισχύσει και θα υπερισχύσει».

Ο κ. Κυπριανίδης αναλύοντας τις προτεραιότητες στον τομέα του περιβάλλοντος αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός ευρύτατου προγράμματος δενδροφυτεύσεων και αναπλάσεων στους αστικούς και περιαστικούς χώρους, αρχής γενομένης από τα κεντρικά σημεία της πόλης. Όπως ανέλυσε σε αυτό το πλαίσιο θα τοποθετηθούν αειθαλή δέντρα αλλά πολλά φυτά, «ώστε να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον πιο ανθρώπινο και φιλικό». Θα θεσμοθετηθεί η δενδροφύτευση η οποία θα πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο, με την συμμετοχή οικολογικών οργανώσεων, μαθητών και πολιτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, καθιερώνεται η «πράσινη εβδομάδα» που θα περιλαμβάνει μαθητικές εκθέσεις ζωγραφικής, εκθέσεις λουλουδιών, βραβεύσεις μπαλκονιών, ημερίδες για το περιβάλλον, πολιτιστικές εκδηλώσεις με κορύφωση την 5η Μαΐου που είναι η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος. Στις βασικές προτεραιότητες του νέου Αντιδημάρχου είναι και η εντατικοποίηση της προσπάθειας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των δημοτών, αναφορικά με την ανακύκλωση.

Όπως εξάλλου τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο κ. Κυπριανίδης, θα ιδρυθεί γραφείο πολιτικής προστασίας στο Δήμο Κομοτηνής με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα αλλά και για την σωστή αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης όπως σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, αναθυμιάσεις τοξικών αερίων κτλ.

Ξεχωριστή φροντίδα θα υπάρξει και για τα νεκροταφεία του Δήμου, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, αναφερόμενος στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα που του ανατέθηκε.

Σχετικά ερωτηθείς, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η «μαγγαλιάδα»- εκδήλωση σε συνεργασία με τους κρεοπώλες που ξεκίνησε επί ημερών του στη ΔΕΣΚΟΜ- θα συνεχιστεί και θα γίνει θεσμός.

Καταλήγοντας ο κ. Κυπριανίδης διαβεβαίωσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα διατυπώνοντας την άποψη ότι «θα υπάρξει μια πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους αντιδημάρχους και το Δημοτικό Συμβούλιο».

Νατάσσα Δοσεμετζή

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.