Περισσοτεροι τουριστες στην Περιφερεια ΑΜ-Θ φετος το καλοκαιρι

Άνοδο της τάξης του 10% προμηνύουν τα στοιχεία των κρατήσεων

Αισιόδοξος ότι η θερινή τουριστική περίοδος, που σε λίγο ξεκινάει, θα χαρακτηριστεί από μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, σε σχέση με το 2015 στην Περιφέρειά μας, εμφανίστηκε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Μιχάλης Αμοιρίδης. Σύμφωνα με τον κ. Αμοιρίδη, τα στοιχεία των κρατήσεων και το γενικότερο κλίμα, που εισπράττει από το χώρο του τουρισμού, προμηνύουν μια αυξητική πορεία στην επισκεψιμότητα, της τάξης του 10% σε σύγκριση με πέρυσι. 

Μιχάλης Αμοιρίδης «Είναι στο χέρι μας να συγκρατήσουμε αυτόν τον κόσμο και να επιδιώξουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον»

«Η καμπάνια που έχει γίνει το προηγούμενο διάστημα προς τις βαλκανικές χώρες νομίζω ότι αποδίδει», δήλωσε με ικανοποίηση ο αντιπεριφερειάρχης, σπεύδοντας να επισημάνει ότι «είναι στο δικό μας χέρι και των επαγγελματιών της περιοχής να συγκρατήσουμε αυτόν τον κόσμο και να επιδιώξουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον». 

Ενισχυμένο τουριστικό «ρεύμα» από Ρουμανία, αλλά και από Σερβία και δυτική Ευρώπη

Πέρα από τους Τούρκους και τους Βούλγαρους, που είναι πλέον σταθεροί επισκέπτες της περιοχής μας, ο κ. Αμοιρίδης διέκρινε ότι ενισχυμένο εμφανίζεται το τουριστικό «ρεύμα» από τη Ρουμανία. Επιπλέον, φέτος προσδοκάται σημαντική αύξηση της επισκεψιμότητας από τη Σερβία. «Οι Σέρβοι αρχίζουν να ανακαλύπτουν την Περιφέρειά μας», παρατήρησε ο κ. Αμοιρίδης, «ενώ παράλληλα υπάρχουν στοιχεία ότι θα έρθουν επισκέπτες και από τη δυτική Ευρώπη». «Βέβαια για να έχουμε πολύ μεγαλύτερα μεγέθη επισκεψιμότητας, χρειάζονται καινούργιες επενδύσεις», σημείωσε κλείνοντας ο αντιπεριφερειάρχης, προτάσσοντας ως μέγιστη προτεραιότητα την αύξηση των ξενοδοχειακών κλινών και των ενοικιαζόμενων δωματίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.