Περισσοτερες αρμοδιοτητες στις Περιφερειες προτεινε απο την Κομοτηνη ο Θανασης Θεοχαροπουλος (+Video)

Συνάντηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ

Την ανάγκη να παραχωρηθούν περισσότερες αρμοδιότητες στις Περιφέρειες και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράστασης κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο.
 

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε τη στρατηγική της Περιφέρειας ενόψει του ΕΣΠΑ, καθώς και το μεγάλο σχεδιασμό της Περιφέρειας στα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς και τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και του πολιτισμού.
 
«Οι γνώσεις του κ. Θεοχαρόπουλου είναι σημαντικές και η στήριξή του επίσης μεγάλη. Τον ευχαριστώ προκαταβολικά γιατί συμφωνήσαμε να έχουμε μια τακτικότερη επικοινωνία και τη βοήθειά του για κάθε θέμα που θα μας απασχολήσει» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ για τη συνάντηση.
 

«Η περιφέρεια ΑΜΘ είναι πολυσύνθετη, με χαρακτηριστικά τα οποία δείχνουν ότι έχει τις δυνατότητες να αποτελέσει και να δείξει τον τρόπο υπέρβασης της κρίσης» υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Θεοχαρόπουλος, διατείνοντας ότι η παραπάνω παραδοχή «προϋποθέτει να μην μπαίνουν εμπόδια από το κεντρικό κράτος». Για αυτό τόνισε προς τον κ. Μέτιο ότι θα πρέπει να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στις Περιφέρειες και να τις εμπιστευτεί η κεντρική διοίκηση μιας και γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, γιατί διαφορετικά αυτά θα διογκώνονται συνεχώς.
 

Ειδική μνεία έκανε όμως ο κ. Θεοχαρόπουλος και στα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αναφέροντας και λύσεις που μπορεί να υπάρξουν σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση του τοπικού εισοδήματος, τις δράσεις της Περιφέρειας σε αγροτικά δίκτυα και φράγματα καθώς αποτελεί κοινή εκτίμηση, κατά τον ίδιο, πως αυτές οι δράσεις θα πρέπει να αυξηθούν στη χώρα και την ΑΜΘ ώστε να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση μέσα από έργα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής, και θα αυξήσουν το γεωργικό εισόδημα. Κάτι που χρειάζεται η χώρα μας σήμερα ώστε να βγει από την κρίση που είναι τόσο οικονομική, όσο και κοινωνική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.