Περισσευουν γιατροι στο Σισμανογλειο(;)

Μιας είδησης, που δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί παράδοξη, γίναμε αποδέκτες το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Πρωταγωνιστές σε αυτήν είναι τα μέλη της προσωρινής διοίκησης του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου και ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής, γιατρός στο επάγγελμα, κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος.
 
Ο τελευταίος, μετά από την ανάληψη των καθηκόντων του στην αντιδημαρχία κοινωνικών θεμάτων, είχε πάρει άδεια άνευ αποδοχών από το Νοσοκομείο, αλλά προκειμένου να συνδράμει κατ’ ελάχιστο στις αυξημένες ανάγκες  του νοσηλευτικού ιδρύματος εξακολουθούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του μία φορά την εβδομάδα στα εξωτερικά ιατρεία, αλλά και να συμμετέχει κάποιες μέρες του μήνα στο πρόγραμμα των εφημεριών. Με βάση εκείνη την απόφαση, τα παραπάνω θα ακολουθούνταν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2015, με την προοπτική της έλευσης ενός επικουρικού νεφρολόγου στο νοσοκομείο.
 
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης ξεκινάει μετά από την παρέλευση αυτού του διαστήματος και από την απόρριψη της αίτησης, που έκανε ο κ. Σωτηρακόπουλος, για να συνεχίσει να συμμετέχει στη λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων και στο πρόγραμμα των εφημεριών. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, όπως την εντοπίσαμε στη «Διαύγεια», απορρίπτει το πρώτο σκέλος του αιτήματος του κ. Σωτηρακόπουλου, με το επιχείρημα ότι «η μερική παρουσία του (στο εξωτερικό ιατρείο) δημιουργεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του τμήματος». Στην ίδια απόφαση αναφέρεται, εξάλλου, ότι οι δραστηριότητες του εξωτερικού ιατρείου θα καλυφθούν από επικουρικό γιατρό, που προσλήφθηκε στις 29 Δεκεμβρίου.
 
Η παραδοξότητα βέβαια εξακολουθεί να υφίσταται, αφού είναι γνωστό ότι οι ανάγκες στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όσο προφανώς και στο επίμαχο τμήμα, είναι αυξημένες και έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία λιστών αναμονής. Άραγε πώς είναι δυνατόν η μερική παρουσία ενός ειδικού γιατρού, και μάλιστα με πολυετή εμπειρία, να δημιουργεί προβλήματα, αντί να διευκολύνει το έργο του υπόλοιπου προσωπικού; Εξάλλου, είναι επίσης γνωστό πως τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καλύπτονται οι επιτακτικές ανάγκες στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας, γίνονται συχνά αποσπασματικές μετακινήσεις γιατρών από τα κέντρα υγείας του νομού μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Θ.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.