Περιορισμενες αποδρασεις για τους Κομοτηναιους φετος τα Χριστουγεννα

Μικρές εκδρομές σε Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, περιορισμένη η κίνηση προς Βουλγαρία, πρακτικά ανύπαρκτη προς Κωνσταντινούπολη

Μικρές και περιορισμένες φαίνεται ότι θα είναι οι αποδράσεις των Κομοτηναίων τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, μιας και η οικονομική στενότητα φαίνεται να μην επιτρέπει τις αποδράσεις των προηγούμενων ετών.
 
Έτσι φαίνεται πως θα κινηθούν κυρίως προς την Κεντρική και τη Δυτική Ελλάδα, με λίγους να κατευθύνονται προς Βουλγαρία ενώ παραμένει πρακτικά ανύπαρκτη η αγορά για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη.
 
Όσο για τον εισερχόμενο τουρισμό, υπάρχουν κάποιοι τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μας από Τουρκία, όμως η δυσχέρεια πρόσβασης λόγω των οικονομικών δεδομένων στην περιοχή μας από την υπόλοιπη Ελλάδα περιορίζει τα μεγέθη που θα μπορούσαν να υπάρξουν.  

Κεντρική και Δυτική Ελλάδα οι προτιμήσεις 

Όπως ανέφερε ο κ. Τάκης Δολιανίτης, ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου «Δημοκρίτειο», στις διακοπές των Χριστουγέννων οι Κομοτηναίοι φαίνεται να προτιμούν την Ελλάδα, επιλέγοντας να πάνε στα Τρίκαλα, στην Καλαμπάκα, στην περιοχή της Ηπείρου και στο Πήλιο.
 
Επίσης αρκετοί επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα για τετραήμερο ή τριήμερο, ενώ αρκετός κόσμος επιλέγει τη Φιλιππούπολη και τη Σόφια.
 
Κίνηση θα υπάρξει και προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Μπάνσκο και του Παμπόροβο, όπου υπήρχε αρκετή χιονόπτωση, όμως η κλίμακα γενικώς για τα ταξίδια στη Βουλγαρία είναι πολύ μικρή.
 
Χαρακτηριστικά ο κ. Δολιανίτης σημείωσε πως ένα λεωφορείο με 50 θέσεις θα ξεκινήσει από την Ορεστιάδα για τη Σόφια, πρώτα όμως θα περάσει από Σουφλί, Διδυμότειχο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα και Σέρρες για να γεμίσει, ενώ για την Φιλιππούπολη ένα λεωφορείο θα κάνει σχεδόν την αντίθετη διαδρομή.
 
«Ο κόσμος που θα μετακινηθεί από τη Θράκη είναι πολύ λίγος» σημείωσε χαρακτηριστικά, την ώρα που η κίνηση προς Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη, που παλιότερα αποτελούσε έναν από τους κύριους προορισμούς για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, είναι εξαιρετικά χαμηλή.
 
Ο κ. Δολιανίτης απέδωσε το χαμηλό ενδιαφέρον στο γεγονός ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις και οι ρυθμίσεις, όπως και τα τέλη κυκλοφορίας, πληρώνονται τον Δεκέμβριο, οπότε δεν περισσεύουν χρήματα για να ταξιδέψουν.
 
Όσο για τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ υπήρξε ένα μικρό ενδιαφέρον στην αρχή της περιόδου, όταν βγήκαν τα προγράμματα, αυτό μούδιασε στη συνέχεια, σε συνδυασμό και με τις απειλές για τις επιθέσεις σε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης τα Χριστούγεννα. 

Τουρισμός από Τουρκία στη Θράκη 

Πάντως υπάρχει κάποια κίνηση στους τουρίστες που έρχονται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης από το εξωτερικό, με αρκετούς τουρίστες να έχουν κλείσει ξενοδοχεία από την Τουρκία, και ενώ το χιονοδρομικό του Φαλακρού δεν έχει ανοίξει ακόμη, η Ονειρούπολη στη Δράμα μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, με επισκέπτες από την ΑΜΘ αλλά και την Κεντρική και Δυτική Ελλάδα, κάτι που ο κ. Δολιανίτης χαρακτήρισε πολύ θετικό για όλη την περιοχή.
 
Παρόλα αυτά παραμένουν ανασχετικοί παράγοντες οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, ώστε να έχουν πρόσβαση στην περιοχή μας οι κάτοικοι της Νότιας Ελλάδας, ενώ ακριβά παραμένουν και τα εισιτήρια των οδικών συγκοινωνιών, με αποτέλεσμα η Θράκη να είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη από παντού, μιας και αυτό που απομένει είναι «μια Εγνατία, με τα διόδια, με την κακή ποιότητα οδοστρώματος που δεν παρέχει ασφάλεια στους οδηγούς».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.