Περιοδεια στις Σαπες απο τον Ιλχαν Αχμετ

Βασικό θέμα το πρόβλημα των σφαγείων και η δρομολόγηση της επαναλειτουργίας τους

Διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Γιάννη Σταυρίδη, μέλη του δημοτικού συμβουλίου,  παραγωγικούς φορείς των Σαπών και ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εμπορίας και πώλησης νωπών κρεάτων είχε από το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ. Η πρώτη περιοδεία για το 2018 στις Σάπες είχε τον χαρακτήρα ενημέρωσης του βουλευτή Ροδόπης για τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου Μαρωνείας-Σαπών με έμφαση στην αρνητική εξέλιξη της προηγούμενης εβδομάδας που είχε να κάνει με την αναστολή λειτουργίας των σφαγείων και τις συνακόλουθες επιπτώσεις που αυτή προκαλεί στην οικονομική και εμπορική ζωή της ευρύτερης επαρχίας. 

Η συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών 

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ με τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη. Από την πλευρά του κ. Αχμέτ τονίστηκε το συνεχές και αδιάλειπτο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο δήμο και τα προβλήματά του σε μια δύσκολη περίοδο όπου παρατηρούνται με ευθύνη της κυβέρνησης φυγόκεντρες τάσεις για τις υπηρεσίες και πολλές δομές των Σαπών που αποτελούσαν παραδοσιακά τον βραχίονα για την ανάπτυξη και την συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού.
 

Ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών παρουσίασε μια πλήρη εικόνα για την λειτουργία του δήμου του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στα θέματα της αντιπλημμυρικής προστασίας και των αποζημιώσεων των πληγέντων με αφορμή και τις πρόσφατες καταστροφές που σημειώθηκαν μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου.
 
Σε ό,τι αφορά το θέμα των σφαγείων, ο κ. Σταυρίδης εμφανίστηκε βέβαιος ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθεί η επαναλειτουργία τους. Ταυτόχρονα έκανε λόγο για αιφνιδιαστική κίνηση εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο υπήρχε τακτή προθεσμία μέχρι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου για την ολοκλήρωση των 62 υπολειπόμενων παρεμβάσεων που απαιτούνται για την εκπλήρωση των προϋποθέσεων λειτουργίας τους.  
 
Ο Ιλχάν Αχμέτ τόνισε απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο Μαρωνείας-Σαπών ότι είναι έτοιμος, εφόσον του ζητηθεί, να πράξει ό,τι απαιτείται για την επίσπευση των διαδικασιών επαναλειτουργίας των σφαγείων τα οποία εξυπηρετούν ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της Ροδόπης.  

Οι συναντήσεις με κτηνοτρόφους, κτηνιάτρους, φορείς και επαγγελματίες 

Στην συνέχεια υπήρξαν διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του κτηνοτροφικού συλλόγου των Σαπών, Μιχάλη Ρούφο και τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού συλλόγου, Νίκο Ευκαρπίδη ενώ ο βουλευτής Ροδόπης συνομίλησε με τον κτηνίατρο Σπύρο Τζανίδη και με επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της σφαγής ζώων και έχουν γνώση για την λειτουργία του σφαγείου των Σαπών. Κοινή διαπίστωση όλων των παραγόντων των Σαπών ότι επιβάλλεται ως ζωτικός όρος επιβίωσης της αγοράς των Σαπών, η άμεση επαναλειτουργία των σφαγείων.
 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τον Ιλχάν Αχμέτ στην περιοδεία του στις Σάπες συνόδευαν ο γραμματέας της τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ , Γιώργος Ντάλιας και το μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης, Γιάννης Κυριακίδης.         

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.