Περιοδεια Καραμανλη σε εργα στη Θρακη

Έργα που έχουν μεγάλη, ουσιαστική και συμβολική σημασία στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Το πρώτο έργο που επισκέφθηκε ήταν ο κάθετος οδικός άξονας που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τη Βουλγαρία, για τον οποίο ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ένας σύγχρονος κλειστός αυτοκινητόδρομος, ο οποίος για χρόνια έμενε στα λόγια και τώρα γίνεται πραγματικότητα. Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπευθύνων, ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος 23 χλμ, έχει 5 σήραγγες, είναι δύσκολος στην κατασκευή και αναμένεται να είναι έτοιμος το καλοκαίρι του 2010.

Το δεύτερο έργο ήταν ο οικισμός των εργατικών κατοικιών Ξυλαγανής, για τον οποίο ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα είναι έτοιμος σύντομα, θα φιλοξενήσει 36 οικογένειες και κατασκευάζεται με τις αυστηρότερες οικιστικές, ενεργειακές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Τόνισε, επίσης, ότι ο οικισμός αυτός είναι προάγγελος για την κατασκευή άλλων τεσσάρων ανάλογων οικισμών στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας, το οποίο χτίστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Σήμερα βρίσκεται στο στάδιο της ανακατασκευής, οι εργασίες του έγιναν με γρήγορους ρυθμούς και πολύ σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια της επανάχρησής του ως αρχαίου θεάτρου.

Ο Κ. Καραμανλής σημείωσε, για την ανακατασκευή του αρχαίου θεάτρου, ότι είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, καίριας σημασίας, γιατί προσφέρει μία ακόμη “αδιάψευστη μαρτυρία για τη συνεχή, τη διαχρονική, τεράστια προσφορά της Θράκης στην ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό”.

Καθʼ οδόν από την Κομοτηνή προς τα έργα που επισκέφθηκε ο Κώστας Καραμανλής έγινε δεκτός από τους κατοίκους στα χωριά Ξυλαγανή και Προσκυνητές.

Κ. Καραμανλής,

«Με γρήγορους ρυθμούς τα έργα μεγάλης σημασίας για τη Θράκη»

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι τα έργα αυτά έχουν πολύ μεγάλη, ουσιαστική, αλλά και συμβολική σημασία για την ευρύτερη περιοχή: «Πρώτον, επισκέφθηκα τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού που συνδέει την Κομοτηνή με τη Νυμφαία και τη Βουλγαρία. Ένας κλειστός, υπερσύγχρονος, ασφαλής αυτοκινητόδρομος που χρόνια έμενε στα λόγια, γίνεται τώρα πραγματικότητα και αναμφισβήτητα προσθέτει πάρα πολύ στις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου.

Δεύτερον, τον οικισμό που κατασκευάζει ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στην Ξυλαγανή και πολύ σύντομα θα στεγάσει 36 οικογένειες. Είναι αξιοσημείωτος ο πολύ γρήγορος ρυθμός χρόνου της κατασκευής από τη δημοπράτηση και βέβαια το γεγονός ότι καλύπτει όλες τις αυστηρότερες οικιστικές, ενεργειακές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές και είναι προάγγελος για την κατασκευή τεσσάρων ανάλογων οικισμών στην περιοχή.

Και τρίτον, το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, του οποίου οι εργασίες ανασκαφής και ανάπλασης προχώρησαν τα τελευταία 5 χρόνια με πολύ εντατικούς ρυθμούς και πλέον ολοκληρώνεται. Να τονίσω εδώ ότι είναι ένα έργο πολύ σημαντικό, ένα μνημείο καίριας σημασίας, διότι προσφέρει μια ακόμα αδιάψευστη μαρτυρία για τη συνεχή, διαχρονική, τεράστια προσφορά της Θράκης στην ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό».

Ο.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.