Περιμενουν τους ντοπιους καταναλωτες τα κρεοπωλεια της Ροδοπης

Μεγαλύτερο το ενδιαφέρον φέτος για το κατσικάκι, επιμένουν ακόμα αρκετοί αγοράζοντας ολόκληρα αρνιά

Με το Πάσχα, και το τέλος της, για άλλους μακρύτερης και άλλους συντομότερης νηστείας στον ορίζοντα, η σκέψη στρέφεται στο πασχαλινό τραπέζι, το οποίο και φέτος θα περιλαμβάνει το παραδοσιακό κατσίκι ή αρνάκι, ενώ μαγειρίτσα και κοκορέτσι αποτελούν και αυτά προτεραιότητες για τους πιο παραδοσιακούς.
 
Οι κρεοπώλες είναι και φέτος έτοιμοι να υποδεχθούν τους τοπικούς καταναλωτές, μιας και γνωρίζουν ότι είναι οι άνθρωποι που βοηθούν τον ντόπιο παραγωγό και αποτελούν κρίκο της αλυσίδας που δημιουργούν με τα σφαγεία και τους κτηνοτρόφους, σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών κ. Περικλής Δογραματζής.
 
Όπως ανέφερε, στόχος των κρεοπωλών είναι να παίρνουν κρέατα ελεγμένα, κρεοσκοπημένα, ώστε οι καταναλωτές να εμπιστεύονται τους καταστηματάρχες κρεοπώλες, γιατί βοηθώντας μια επιχείρηση, βοηθούν να επιβιώσει ο τόπος, και να μην φεύγουν τα χρήματα σε άλλους τόπους.
 
Βέβαια ενόψει κρίσης δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν δουλειές, και κατανοούν ότι κάποιοι μπορεί να αναζητούν κάτι φτηνότερο, παρόλα αυτά οι κρεοπώλες είναι πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν εγγυώμενοι την ποιότητα των προϊόντων τους.
 

Άλλωστε η διαχείριση που κάνουν στο κρέας οι καταστηματάρχες γίνεται σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις και δεν εκθέτουν ούτε στο παραμικρό σε κίνδυνο κανέναν, μιας και όλα τα κρέατα βρίσκονται μέσα στο ψυγεία και τις προθήκες.
 
Φέτος το αρνί κυμαίνεται στα 7,5 με 8 ευρώ, ενώ το κατσίκι λίγο ψηλότερα στα 9 ευρώ, παρόλο που, όπως φαίνεται, το ενδιαφέρον φέτος είναι αυξημένο για το κατσίκι. Επίσης οι κρεοπώλες διαθέτουν έντερα, συκωταριές, καθώς και παραγγελίες για σαρμάδες, κοκορέτσια, και μαγειρίτσα, κρατώντας όσο μπορούν την παράδοση του Πάσχα.
 
Σύμφωνα με τον κ. Δογραματζή υπάρχουν ακόμη οι πιο μερακλήδες οι οποίοι ή θα μαζευτούν με οικογένειες και παρέες, και θα δώσουν το τίμημα, ώστε να αγοράσουν ένα ολόκληρο αρνί, ώστε να μπορέσουν να αναβιώσουν το παραδοσιακό Ελληνικό Πάσχα.
 
Για ακόμα μια χρονιά πάντως πολλοί είναι αυτοί που κρατάν χαμηλή την κατανάλωσή τους, μιας και ο κόσμος παραμένει πιεσμένος, με τον κ. Δογραματζή να σημειώνει για ακόμα μια φορά πως «κάθε πέρυσι και καλύτερα».
 
Ωστόσο υπάρχουν ακόμα οι οικογένειες που συνεχίζουν να παίρνουν ολόκληρο αρνί ή κατσίκι, το οποίο θα ψήσουν στη σούβλα κρατώντας τα οικογενειακά δεδομένα, που τους φέρνουν πιο κοντά. Και ό,τι και αν προτιμούν, αρνί ή κατσίκι, οικογένειες ακόμα τηρούν την παράδοση ατόφια, κάνοντας τη γιορτή πιο ευχάριστη με τις αναμνήσεις να μένουν για χρόνια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.