Περιμενει την ολοκληρωση ο ανισοπεδος κομβος της ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Φορτηγά θα συνεχίσουν να περνούν μέσα από το Ροδίτη για να φτάσουν στη ΒΙΠΕ

Παραδόθηκε κανονικά στην κυκλοφορία μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, το μεγαλύτερο τμήμα του ανισόπεδου κόμβου, ο οποίος συνδέει τη Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής με την Εγνατία οδό την Τετάρτη 18 Μαΐου.
 
Το έργο όμως παραμένει ημιτελές, μιας και δεν παραδόθηκε στην κυκλοφορία το κομμάτι της κίνησης από Κομοτηνή προς ΒΙΠΕ, κάτι που σημαίνει ότι τα οχήματα και κυρίως τα φορτηγά που θα θέλουν να φτάσουν στην Βιομηχανική από την κατεύθυνση της Ξάνθης, θα πρέπει να συνεχίσουν να βγαίνουν από την Εγνατία στην ανατολική έξοδο της Κομοτηνής, να περνούν μέσα από τον οικισμό του Ροδίτη και να φτάνουν από την παλιά εθνική οδό Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης.
 
Αυτό σημαίνει πως ο δρόμος αυτός θα συνεχίσει να επιβαρύνεται, τουλάχιστον προς τη μία του κατεύθυνση, μέχρι να ολοκληρωθεί το τμήμα, στο οποίο, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, δεν έχει τοποθετηθεί οδόστρωμα και χρειάζονται εργασίες διαμόρφωσης.
 
Να θυμίσουμε ότι το έργο δημοπράτησε το 2013 η Εγνατία Οδός ως φορέας υλοποίησης του έργου με κόστος 4.858.500 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και αρχικό χρόνο αποπεράτωσης 12 μήνες. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ με ποσοστό έκπτωσης 28,25% και τα έργα ξεκίνησαν το 2014.
 
H εργολαβία αφορά στην κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου (Α.Κ.) Κομοτηνής ο οποίος αναπτύσσεται μεταξύ του Α.Κ Ανατ. Κομοτηνής και του Α.Κ Μέστης. Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η πλήρης κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου ΒΙΠΕ Κομοτηνής και η σύνδεση του με τον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού, η πλήρης κατασκευή ή βελτίωση του παράπλευρου και εγκάρσιου οδικού δικτύου στην περιοχή του κόμβου. Επίσης περιλαμβάνονταν εργασίες κατασκευής οχετών, εργασίες αποχέτευσης ομβρίων, αποστράγγισης, εργασίες σήμανσης – ασφάλειας, εργασίες ηλεκτροφωτισμού του κόμβου, φυτοτεχνικές κλπ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.