Περιφερειακη Συνθεση: Οι ζημιες στην γεωργια της ΠΑΜΘ και η «αβασταχτη ελαφροτητα» της διοικησης

Ουσιαστικότερες διεκδικήσεις για τους αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλη την ΑΜΘ ζητά η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης

Σε μια πορεία πλήρους απαξίωσης και διακωμώδησης σχετικά τα αγροτικά θέματα οδεύει η Περιφέρεια ΑΜΘ με ευθύνη της διοίκησης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, Περιφερειακή Σύνθεση.

Η Περιφερειακή Σύνθεση καλεί την διοίκηση να σταματήσουν οι «χλυαρές» παρεμβάσεις με επιστολές των Αντιπεριφερειαρχών μόνο υπέρ του νομού στον οποίο εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι και η Περιφέρεια να διεκδικήσει οργανωμένα και στοχευμένα αποτελέσματα για την οικονομική επιβίωση των γεωργών και των κτηνοτρόφων σε όλη την ΑΜΘ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης:

«Με μόλις τέσσερις ημέρες διαφορά μετά την άνευρη και χλιαρή επιστολή του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Οικονομίας & Τροφίμων, «εξανέστη» και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας και έστειλε κι αυτός στον ίδιο Υπουργό μία εξίσου άνευρη και χλιαρή επιστολή με διαφορετικό περιεχόμενο. Το κοινό των δύο επιστολών είναι ότι εμπίπτουν αμφότερες στο ίδιο πλαίσιο της ήσσονος (τεμπέλικης) προσπάθειας!

Έτσι η Περιφέρειά μας, η οποία έχει (όπως όλες οι Περιφέρειες) την ευθύνη και την αρμοδιότητα επί των αγροτικών θεμάτων της περιοχής μας, οδεύει σε μία πορεία πλήρους απαξίωσης αλλά και διακωμώδησης.

Ελπίζουμε να μην προκύψουν κι άλλες επιστολές κι από άλλους αντιπεριφερειάρχες θεματικούς ή χωρικούς προκειμένου να εξασφαλίσουν την προσωπική τους προβολή! Ποιος όμως μπορεί να πάρει σοβαρά μία διοίκηση που κάθε μέλος της στέλνει και την δική του επιστολή, για λόγους προσωπικής προβολής;

Ελπίζουμε η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ κι ο Περιφερειάρχης να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να τεκμηριώσουν το πραγματικό ύψος των οικονομικών ζημιών έτσι ώστε να διεκδικήσουν πιεστικά και αποφασιστικά εύλογες αποζημιώσεις για όλες τις περιπτώσεις πληγέντων.

Ελπίζουμε να καταλάβουν ότι η οικονομική επιβίωση των γεωργών και των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ δεν μπορεί να «εξαργυρώνεται» με χλιαρές επιστολές φθηνής και ανέξοδης προσωπικής προβολής Αντιπεριφερειαρχών αλλά να παραδειγματιστούν από συντεταγμένες και οργανωμένες προσπάθειες άλλων Περιφερειών, οι οποίες διεκδικούν οργανωμένα, στοχευμένα και επιτυγχάνουν αποτελέσματα.

Εμείς τους καλούμε να αφυπνιστούν, να αντιληφθούν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν ότι σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπεται να χάνεται ούτε ένα ευρώ ενισχύσεων είτε λόγω άγνοιας, είτε λόγω ανικανότητας διεκδίκησης, είτε λόγω ενός αναδυόμενου παιγνίου προσωπικής προβολής Αντιπεριφερειαρχών.
Με την ευκαιρία αυτή οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες ότι η αρμοδιότητά τους εκτείνεται οριζόντια σε όλη την Περιφέρεια ενώ είναι απαράδεκτο και υποτιμητικό τόσο για τους ίδιους, όσο και για την περιφερειακή αυτοδιοίκηση να προβαίνουν αποκλειστικά σε συγκριμένες παρεμβάσεις μόνο υπέρ του νομού στον οποίο εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.