Περιφερειακη συνδιασκεψη της ΕΓΕ στις 11 Ιουνιου

Στο ξενοδοχείο Chris and Eve πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ η ολομέλεια της ΕΓΕ Ροδόπης, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη γύρω από την περιφερειακή συνδιάσκεψη που θα γίνει στην Κομοτηνή στις 11 Ιουνίου. Τις σχετικές πληροφορίες έδωσε στις παριστάμενες η πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας Κούλα Παπαδριέλλη, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συμμετοχής κατά το δυνατόν περισσοτέρων μελών από τη Ροδόπη.

Το θέμα της περιφερειακής συνδιάσκεψης είναι «Πεκίνο + 10: κοινωνικές διαστάσεις της παγκοσμιοποίησης, επιπτώσεις στις γυναίκες» το οποίο θα προσεγγίσει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Μανωλιά. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τις συμμετέχουσες που θα βρεθούν στην Κομοτηνή για να συζητήσουν και να προετοιμάσουν και την πανελλαδική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα τον Οκτώβρη. Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα είναι αφιερωμένο σε διάλογο μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ την επόμενη μέρα οι καλεσμένες από τις άλλες περιοχές θα ξεναγηθούν στη Ροδόπη. Αναμένονται συμμετοχές από τον Έβρο, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Ηγουμενίτσα και τη Φλώρινα.

Η αντιπρόεδρος της ΕΓΕ Μαρία Καρδίμη τόνισε τους αγώνες που έχει κάνει στο παρελθόν η ΕΓΕ για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών και αναφέρθηκε με τη σειρά της στη σπουδαιότητα της συμμετοχής των Κομοτηναίων γυναικών στην περιφερειακή συνδιάσκεψη. Έκανε μνεία στο ρόλο της εκλογής των γυναικών στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και μίλησε για την έμφαση που δίνει ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου στην ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στα όργανα λήψης αποφάσεων.

Μ.Α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.