Περιφερειακη κατανομη των πορων της ΚΑΠ θελει ο Γιωργος Καμινης

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής θέλει να αναδείξει τα ζητήματα όλων των περιοχών της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο

Στην Κομοτηνή βρέθηκε για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Αθηναίων, και πλέον υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, κ. Γιώργος Καμίνης, ο οποίος περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, θέλοντας να επικεντρωθεί στα ζητήματα όλων των περιοχών της χώρας, ώστε να έχει τη δυνατότητα, αν εκλεγεί, να τα αναδείξει στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
 
Στην πόλη μας βρέθηκε μετά από πρόσκληση του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, για αν συμμετάσχει στην εκδήλωση για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι
 
«Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ακούσω τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται, γιατί ως υποψήφιος για την Ευρωβουλή με το Κίνημα Αλλαγής, πρέπει να ενημερωθώ συστηματικά σε  όλες τις περιοχές της χώρας, κυρίως όμως σε εκείνες που έχουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα» σημείωσε, ώστε αν εκλεγεί να μπορέσει να τα φέρει στην Ευρωβουλή.
 
Και αυτό γιατί πιστεύει πως μετρά να έχει κάποιος γνώση των προβλημάτων, ώστε να έχει και τα επιχειρήματα, με τα οποία θα πείσει ευρωβουλευτές, τόσο από την Ελλάδα όσο και από άλλες χώρες, για να προχωρήσουν από κοινού. 

Περιφερειακή κατανομή των πόρων της ΚΑΠ 

Έτσι θεωρεί πως αν πρέπει να προχωρήσει η χώρα μας σε μια πιο ευέλικτη κατανομή των Ευρωπαϊκών πόρων, μπορεί να πάρει παράδειγμα από την πρακτική της Ισπανίας, όπου οι επιδοτήσεις κατανεμήθηκαν σε περιφέρειες, ανάλογα με τα προβλήματα της κάθε μίας, αντιδιαστέλλοντας αυτή την πρακτική με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα στη χώρα μας, όπου όλοι θεωρούνταν ίσοι, ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές και κοινωνικές ανάγκες.
 
Αυτή την περίοδο αποφασίζεται η επόμενη ΚΑΠ, για αυτό και πιστεύει πως η χώρα μας θα πρέπει να είναι έτοιμη για την κατανομή των πόρων που της αναλογούν, μιας και αυτό εξαρτάται κυρίως από την Εθνική πολιτική
 
«Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι με μελέτες, να δείξουμε ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, με διάφορους δείκτες, ώστε σε κάποιες περιοχές που υστερούν σημαντικά, όπως η περιοχή της ΑΜΘ ή της Δυτικής Μακεδονίας, πρέπει να πέσουν περισσότερα χρήματα, και όχι το ίδιο σε όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Όλη αυτή η προσέγγιση είναι σημαντική, τόνισε ο κ. Καμίνης, γιατί ο πρωτογενής τομέας, όταν λειτουργεί σωστά, δημιουργεί δουλειές και πέρα από τους αγρότες, μιας και περνάμε στον τομέα της μεταποίησης των προϊόντων, και των δικτύων εμπορίου που δημιουργείται.
 
Έτσι αυτός ο πλούτος δεν κατανέμεται μόνο στον αγροτικό πληθυσμό, αλλά μπορεί αν περάσει και στον αστικό πληθυσμό, αποκτώντας τεράστια σημασία για όλη την περιοχή. 

Λύσεις προσαρμοσμένες για όλους 

Κομβικός σε όλη αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, μιας και θεωρεί πως θα πρέπει σημαντικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων της ΚΑΠ να περάσουν σε αυτή.
 
Έτσι η περιφέρεια πρέπει να αναλάβει την εξειδίκευση της αγροτικής πολιτικής, και οι Δήμοι την εφαρμογή της, γιατί αυτοί βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη, γνωρίζουν τις ανάγκες, έχουν πλήρη εποπτεία των εμπλεκόμενων και λειτουργεί σαν ομπρέλα για όλους.
 
Άλλωστε κάθε περιοχή έχει τις ιδιαιτερότητές της με άλλες να έχουν ανάγκη καλύτερης συνεργασίας αγροτών και κτηνοτρόφων, ή σύνδεσης της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό όπου αυτός είναι ισχυρός, ή με τη στήριξη μικρών γυναικείων συνεταιρισμών, που θεωρεί πως θα πρέπει αν βοηθηθεί με μικρές φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά και να κατευθυνθούν προς την κατεύθυνση της διάθεσης του προϊόντος τους
 
«Υπάρχουν λύσεις προσαρμοσμένες για όλους, πρέπει να φύγουμε από το μοντέλο τα ίδια πράγματα ανεξαρτήτων δυναμικού και ιδιομορφιών» ανέφερε. 

Κρίσιμες οι επερχόμενες Ευρωεκλογές 

Όσο για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, τόνισε πως ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής, κάθε σταυρός που έρχεται σε αυτόν, πηγαίνει και στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο έχει αγροτική πολιτική, γνωρίζει καλά τη σημασία της Ευρώπης για τη χώρα, και δεν υποτάσσει τις ευρωπαϊκές εκλογές στην σκοπιμότητα της εθνικής αναμέτρησης, όπως έχει κάνει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Αυτό, σημείωσε, είναι τεράστιο λάθος, μιας και στις Εθνικές εκλογές ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά οι φετινές Ευρωεκλογές- οι πιο κρίσιμες από συστάσεως της ΕΕ- θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας μας όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο.
 
«Ανάμεσα σε αυτά είναι και τα θέματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, τα οποία πρέπει να αναδειχθούν, και όχι να υποταχθούν στους σκυλοκαβγάδες του κ. Πολάκη με τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.