Περιφερειακη ενστολη συγκεντρωση διαμαρτυρια αστυνομικων

Την περασμένη Παρασκευή στο Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ροδόπης πραγματοποιήθηκε περιφερειακή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, καθώς και οι πρόεδροι και γενικοί γραμματείς των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομών Ροδόπης – Έβρου – Ξάνθης – Καβάλας και Δράμας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων έδωσε το στίγμα των διεκδικήσεών της, οι οποίες συνοψίζονται στην:

«•Επέκταση διατάξεων του Ν. «περί τρομοκρατίας» για τη διασφάλιση των οικογενειών των αστυνομικών που δολοφονούνται κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που ακρωτηριάζονται κ.ο.κ. •Ωράριο εργασίας (Δυστυχώς η Διοίκηση εφαρμόζει κατά το δοκούν ακανόνιστα – ακατανόητα ωράρια εργασίας, στερήσεις ρεπό κλπ) •Αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών •Παρουσία αστυνομικών σε επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κλπ συναντήσεις •Αποδέσμευση αστυνομικών από ξένα έργα •Αναθεώρηση ισχύοντος συστήματος κρίσεων μισθολογικών προαγωγών •Επέκταση νυκτερινής αποζημίωσης •Αναθεώρηση Πειθαρχικού Δικαίου •Αναμόρφωση νομικού πλαισίου για τη χρήση των όπλων •Άρση των αδικιών που προέκυψαν από τις μισθολογικές προαγωγές και τους συντελεστές του ενιαίου μισθολογίου μας και από το μη συνυπολογισμό του επιδόματος εξομάλυνσης στους συνταξιούχους. •Οικονομική βελτίωση αποδοχών.»

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δ. Κυριαζίδης εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την Ομοσπονδία στην ένστολη διαμαρτυρία. «Για ακόμη μια φορά πρέπει να τονίσουμε ότι στέλνοντας το μήνυμα από εδώ, από την ακριτική αυτή περιοχή προς την κεντρική εξουσία, θα αντιληφθεί το πρόβλημα και βεβαίως θα είμαστε εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να εκδηλώσουμε την επόμενη διαμαρτυρία μας στη Λάρισα.

Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι ήπιας μορφής. Θέλουμε να δώσουμε όμως το στίγμα ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη, τους φορείς των νομών της ΠΑΜ-Θ, έτσι ώστε και οι ίδιοι να πιέσουν για να υπάρξουν λύσεις σε βασικά ζητήματα των αστυνομικών που έχουν να κάνουν με την ίδια την ασφάλεια»
.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Κυριαζίδης υπογράμμισε ότι «όταν ο ίδιος αστυνομικός νιώθει ανασφαλής, αυτή η ανασφάλεια μεταφέρεται και προς την κοινωνία. Θέλουμε να έρθουμε στο ύψος των περιστάσεων, αυτό απαιτούμε και από την πολιτεία.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν το έχει πράξει»
. Σε περίπτωση που η πολιτεία δεν το κάνει στις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τη δήλωσή του κ. Κυριαζίδη, οι αστυνομικοί θα είναι υποχρεωμένοι να εκδηλώσουν την επόμενη διαμαρτυρία, η οποία θα είναι οξύτερη από αυτήν της 19ης Οκτωβρίου 2001.

Όπως ανέφερε ο κ. Κυριαζίδης, «ο σκοπός και ο ρόλος μας είναι στο δρόμο να βρισκόμαστε στο δρόμο για να διασφαλίζουμε τον πολίτη και όχι να διαμαρτυρόμαστε».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ροδόπης κ. Ιωάννης Τσιαβδαρτζής με τη σειρά του δήλωσε το εξής: «Αυτή ήταν η πρώτη περιφερειακή διαμαρτυρία που είχαμε προγραμματίσει από τις 25 Σεπτεμβρίου 2001. Πρέπει να αναφέρουμε ότι στις 8 Οκτωβρίου είχε αναβληθεί η πρώτη πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας λόγω της έναρξης των βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν. Έχει βγει όμως ένα πρόγραμμα διαμαρτυριών που θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2001» και συνέχισε «η Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων πραγματοποιεί πρώτη περιφερειακή συγκέντρωση διαμαρτυρία με συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων», τονίζοντας, «εάν η πολιτεία δεν λύσει τα προβλήματα όπως αρχικά έχει δεσμευτεί, οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε άλλες διαμαρτυρίες που έχουν προγραμματιστεί».

Έχουν περάσει 6,5 μήνες από τότε που στις 3 Απριλίου είχε ανακοινώθει με Δελτίο Τύπου ότι αποδέχεται περίπου οκτώ ζητήματα τα οποία ήταν, κοινά αποδεκτά με την Ομοσπονδία. Αλλά δυστυχώς δε έχει γίνει το παραμικρό. Εδώ ο κ. Τσιαβδαρτζής σημείωσε ότι «μπορεί να κρίνει ο καθένας, ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά τα ζητήματα. Η θέση της Ομοσπονδίας και όλου του συνδικαλιστικού κινήματος είναι μία και μοναδική: ο αστυνομικός πρέπει να βγαίνει στους δρόμους ως εργαζόμενος και όχι ως διαμαρτυρόμενος».

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2001 στην Κομοτηνή και ενέκριναν ομόφωνα το ψήφισμα, στο οποίο περιλαμβάνονται θεσμικά, οικονομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά αιτήματα, των οποίων η άμεση ικανοποίηση κρίνεται πλέον αναγκαία, για τη δημιουργία καλύτερης και αποτελεσματικότερης Αστυνομίας στη διάθεση του Έλληνα πολίτη, αλλά και Αστυνομίας, που οι εργαζόμενοι σε αυτή Υπάλληλοι, θα τυγχάνουν ανθρώπινης μεταχείρισης και αντιμετώπισης.

Μαρία Παπαδοπούλου

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.