Περιφερειακη ενστολη συγκεντρωση διαμαρτυρια αστυνομικων

Σε περιφερειακή ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί τα μέλη της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ροδόπης στις 19 Οκτωβρίου 2001, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 στο Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ροδόπης (Καβείρων 12).

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών υπαλλήλων κ. ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ Δημήτριος.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ. της Ένωσης σχετικά με τα προβλήματα των αστυνομικών τονίζονται τα εξής:

“Έλληνα πολίτη

Σήμερα που η τρομοκρατία, η βία και η έξαρση της εγκληματικότητας έχουν λάβει τεράστιες και ανησυχητικές διαστάσεις σε Διεθνές επίπεδο.

Σήμερα που το ζητάμε «ασφάλεια» κυριαρχεί παντού και από όλες τις Χώρες του κόσμου έχει τεθεί ως μείζονος σπουδαιότητας και προτεραιότητας.

Εμείς οι Αστυνομικοί υπάλληλοι, που η Πολιτεία μας έχει αναθέσει να σου διαφυλάττουμε τα πολυτιμότερα αγαθά (ζωή, τιμή , περιουσία κλπ.) και να παρέχουμε την τάξη και ασφάλεια στην ελληνική κοινωνία, αγωνιζόμαστε για εργασιακά μας ζητήματα (αυτονόητα για άλλους κλάδους εργαζομένων), η επίλυση των οποίων θα μας έκανε να νιώθουμε πρώτιστα ασφαλείς και θα βοηθούσε τα μέγιστα στο έργο μας.

Επειδή θέλουμε να είμαστε πάντα ειλικρινείς μαζί του, όπως υπήρξαμε στη μέχρι σήμερα πορεία μας, επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά σε κάθε αρμόδιο, ώστε επιτέλους να γίνει από αυτούς αντιληπτό, ότι ο έλληνας αστυνομικός για να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή του και να παρέχει ασφάλεια σε σένα, πρέπει πρώτιστα ο ίδιος να αισθάνεται ασφαλής, γι’ αυτό η Πολιτεία έχει χρέος να του δώσει όλα εκείνα τα εχέγγυα και τα απαραίτητα εφόδια.

Βέβαια αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τους κινδύνους που έχει το επάγγελμα μας και ήδη αυτό το πληρώσαμε και το πληρώνουμε καθημερινά με αίμα, ακόμη και με τη ζωή μας. Όμως αυτό δεν απαλλάσσει την πολιτεία από την υποχρέωσή της να αναγνωρίσει το αυτονόητο, δηλαδή την επικινδυνότητα της εργασίας μας.

Ζητήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί προ πολλού εξακολουθούν να παραμένουν άλυτα και ταλανίζουν τον Έλληνα αστυνομικό με αβέβαιο το μέλλον.

Έτσι είναι επιτακτική, όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη για την άμεση επίλυση και αντιμετώπιση των ακόλουθων προβλημάτων:

• Επέκταση διατάξεων του Ν. «περί τρομοκρατίας» για τη διασφάλιση των οικογενειών των αστυνομικών που δολοφονούνται κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, που ακρωτηριάζονται κ.ο.κ.

• Ωράριο εργασίας (Δυστυχώς η Διοίκηση εφαρμόζει κατά το δοκούν ακανόνιστα – ακατανόητα ωράρια εργασίας, στερήσεις ρεπό κλπ)

• Αναδιάρθρωση αστυνομικών υπηρεσιών

• Παρουσία αστυνομικών σε επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κλπ συναντήσεις

• Αποδέσμευση αστυνομικών από ξένα έργα

• Αναθεώρηση ισχύοντος συστήματος κρίσεων μισθολογικών προαγωγών

• Επέκταση νυκτερινής αποζημίωσης

• Αναθεώρηση Πειθαρχικού Δικαίου

• Αναμόρφωση νομικού πλαισίου για τη χρήση των όπλων

• Άρση των αδικιών που προέκυψαν από τις μισθολογικές προαγωγές και τους συντελεστές του ενιαίου μισθολογίου μας και από το μη συνυπολογισμό του επιδόματος εξομάλυνσης στους συνταξιούχους.

• Οικονομική βελτίωση αποδοχών


Ο μέχρι σήμερα συνεχής αγώνας μας για όλα τα ανωτέρω έχει ως αποτέλεσμα της κατ’ επανάληψη δεσμεύσεις του κ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης ότι αυτά υλοποιούνται και η εφαρμογή τους είναι θέμα χρόνου, γεγονός που καλοπροαίρετα δεχόμασταν και αναστέλλαμε πάντα τις εξαγγελθείσες κινητοποιήσεις. Όμως ο χρόνος πέρασε αρκετές φορές και το μόνο που έχουμε στα χέρια μας είναι οι γραπτές και δημόσιες δεσμεύσεις.

Επισημαίνουμε ότι τυχόν όμοια τακτική αντιμετώπισης και η όποια περαιτέρω βραδύτητα και κωλυσιεργία μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχουν.

Επιτέλους η επίσημη Πολιτεία οφείλει να αντιληφθεί, ότι η δικαίωση – επίλυση αυτών των ζητημάτων πρέπει να έλθει όσο πιο σύντομα γίνεται. Έτσι μόνο θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε αυτά που πρέπει και θέλουμε σε σένα Έλληνα Πολίτη.

Σε αυτόν το διεκδικητικό μας αγώνα σε καλούμε δίπλα μας. Σε θέλουμε αρωγό και συμπαραστάτη.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.