Πεντε συμμετοχες και πολλαπλες διακρισεις για το Τμημα Παλης του «Δημοκριτειο» στο Πανελληνιο Πρωταθλημα Παμπαιδων – Παγκορασιδων

«Χρυσή» η Νικολέτα Μπάρμπα, «Χάλκινος» ο Κώστας Αυτοφορίδης

Με τέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια έδωσε το «παρών» στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πάλης παμπαίδων και παγκορασίδων το Τμήμα Πάλης του Αθλητικού Συλλόγου «Δημοκρίτειο» της Κομοτηνής, δύο εκ των οποίων κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.
 
Ο λόγος για τη μοναδική αθλήτρια της αποστολής την Νικολέτα Μπάρμπα, η οποία αγωνίστηκε στην κατηγορία 66 κιλών των Παγκορασίδων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, τον Κώστα Αυτοφορίδη που κατετάγη τρίτος στην κατηγορία ελευθέρα 57 κιλών, καθώς και τους  Πέτρο Ουζουνάκη, Νίκο Αμπελίδη και Χρήστο Κωστάκη, που αγωνίστηκαν αντίστοιχα στις κατηγορίες 63, 57 και 68 κιλών, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.
 
Οι αθλητές και η αθλήτρια του Α.Σ. «Δημοκρίτειο» ήταν μόλις πέντε εκ των συνολικά 350 αθλητών και αθλητριών που έδωσαν το «παρών» και τον καλύτερο τους εαυτό στην διήμερη διοργάνωση που έλαβε χώρα, κατά τη διάρκεια του διημέρου 17 και 18 Μαρτίου στις Σέρρες, αποδεικνύοντας πως το άθλημα της πάλης έχει λαμπρό μέλλον και αθλητές υψηλού επιπέδου στη  χώρα μας.
 
Εκ των χαρακτηριστικότερων σημείων της διοργάνωσης ήταν και οι βραβεύσεις, όπου στην περίπτωση της Πρωταθλήτριας Ελλάδος πλέον στην κατηγορία των Παγκορασίδων, Νικολέτας Μπάρμπα την απονομή των μεταλλίων έκανε ο πατέρας της, καθηγητής της ΣΕΦΑΑ και επιστημονικός σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης κ. Ιωάννης Μπάρμπας.
 
Ως προς τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων στην ελληνορωμαϊκή πάλη το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Λεωντίδες, ενώ στην ελευθέρα πρωταθλητής στέφθηκε σύλλογος Ευκαρπία. Στις Παγκορασίδες στην γενική κατάταξη ο Τιτάν Πύργου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.